[AUDIO] Juniorii cărăşeni, fruntaşi la turneul de şah Arad Open! Christian Tamaş a încurcat socotelile unor maeştri

Patru juniori au reprezentat Caraş-Severinul la cea de-a 14-a ediţie a turneului de şah Arad Open. Cea mai bună evoluţie a fost aceea a caransebeşeanului Christian Tamaş, care şi-a arătat valoarea la cel mai înalt nivel, în turneul A. Tânăra vedetă a şahului cărăşean a încurcat socotelile unui maestru FIDE şi unui maestru naţional, confirmând progresul spectaculos din ultima perioadă. Cu detalii, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, Mihai Bolintiş.

Deşi pornea cu penultimul coeficient ELO din concurs, Cris s-a clasat la final cu 13 poziţii mai sus decât indicau calculele hârtiei. Cu victorie la un maestru FIDE şi la un maestru naţional, realizând 3 puncte din 7, la o medie a coeficientilor valorici ai adversarilor cu peste 400 de puncte mai mult decat al său, “minunea blondă” de la Caransebeş a crescut aproape 90 puncte ELO, fiind foarte aproape de a obţine categoria I. Daca oboseala nu-şi spunea cuvântul, Cris putea obţine o performanţă şi mai valoroasă.
 O alta evoluţie foarte bună a avut Alexandru David Korcsek, care a concurat la Turneul B (ELO<2000) si turneul C(ELO<1600). La turneul C a obţinut locul II la egalitate de puncte cu câştigătorul concursului. Cu un castig cumulat pe cele două concursuri de peste 250 puncte ELO şi norme realizate, Alex va depăşi la 1 septembrie  pragul de 1700 ELO şi probabil va primi categoria I. Alex s-a transformat din vedeta plictisită din anii trecuţi în sportivul muncitor care tace şi face.
O evolutie bună a avut şi Ion Valentin Văduva la concursul C (ELO<1600) unde s-a clasat pe locul 10, deşi avea rangul de start 40! Cu 6 puncte din 9 şi un câştig de 106 puncte ELO, şi el va depăşi graniţa ELO 1600.
 Cătălin Vlad Aurelian Guţu a avut o evolutie ştearsă, dovedind încă o dată ca nu te poţi afirma în sport numai cu talentul.
Forma bună arătată de juniorii cărăşeni este dătătoare de speranţe pentru viitoarele competiţii pe echipe, în care judeţul nostru va fi reprezentat la nivel national. Muncitorul Reşiţa va evolua în Divizia A între 14 şi 25 octombrie, iar echipele Talbot Reşiţa si Muncitorul II Reşiţa sunt deja angrenate în Divizia B.
Felicitări tinerilor sportivi şi antrenorilor lor
.

De același autor

Related Articles