Judoka Andreea Chiţu este vicecampioană mondială

Andreea Chitu, vicecampioana mondiala in 2014
Judoka Andreea Chiţu a devenit vicecampioană mondială la categoria 52 kg şi a intrat în posesia medaliei de argint, marţi, 26 august, la Campionatele Mondiale de judo de la Celiabinsk (Rusia). Sportiva din România a fost învinsă în finală de Majlinda Kelmendi din Kosovo, care a evoluat sub steagul Federaţiei Internaţionale. Kelmendi s-a impus printr-un waza-ri şi un yuko.
Medaliile de bronz au fost obţinute de Erika Miranda (Brazilia) şi Natalia Kuziutina (Rusia).
Cealaltă sportivă româncă înscrisă la categoria 52 kg, Larisa Florian, a fost eliminată în primul tur din grupe, fiind învinsă prin ippon de belarusa Daria Skrîpnik.
În vârstă de 26 de ani, Andreea Chiţu are în palmaresul său un titlu european cucerit în 2012, medalie de argint la Europenele din 2013 şi o medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2011. De asemenea, Chiţu este multiplă campioană naţională şi medaliată la competiţiile Grand Prix. Ea ocupă locul 6 în ierarhia mondială.
Prin acest rezultat, Andreea Chiţu a egalat cea mai bună performanţă din istoria judo-ului românesc, medalia de argint cucerită în 1981, la Maastricht, de Constantin Nicolae. La Mondiale, România are în prezent un palmares de 2 medalii de argint şi 9 de bronz.

Sursa foto: digisport.ro
Adina Niţă

Cele mai citite

Related Articles