Judoka Alex Matei, pe podium şi la Cupa Europeană de la Malaga!

Talentatul judoka Alexandru Matei continuă seria rezultatelor excelente din actualul sezon. După bronzul cucerit la Cupa Europeană de la Atena şi titlurile naţionale adjudecate la Under 23 şi Under 21 în limitele categoriei 60 kg, sportivul caransebeşean legitimat la CS Dinamo şi-a reconfirmat valoarea într-o nouă competiţie internaţională de top. Alex a obtinut medalia de bronz la Cupa Europeana pentru juniori desfăşurată la Malaga, în Spania. Cu patru victorii şi o singură înfrângere, suferită în faţa japonezului Keiji Tsujioka, caransebeşeanul a urcat pe treapta a treia a podiumului. Aurul i-a revenit georgianului Giorgi Sardalashvili, iar medalia de argint a fost cucerită de sportivul japonez.

În urma performanţei de la Malaga, Alex Matei a urcat pe locul 18 în clasamentul mondial al juniorilor.

Pentru talentatul sportiv de numai 19 ani, următoarea provocare este Campionatul Naţional de seniori, unde Alex va lupta din nou pentru o medalie cât mai strălucitoare.

Considerat una din marile speranțe ale judo-ului românesc pentru Paris 2024, acolo unde speră să ajungă peste doi ani, Alex Matei continuă să-şi arate calităţile în competiții interne şi internaționale, inclusiv în faţa unor adversari mai bine cotați și mai mari ca vârstă.

Alex Matei e şi cetățean de onoare al municipiului Caransebeș, titlu pe care l-a primit în 2019.

Cele mai citite

Related Articles