Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele de vineri ale românilor şi programul de sâmbătă

Jo Soci

Românul Zoltan Kelemen a încheiat pe un meritoriu loc 23 în proba individuală masculină de patinaj artistic. Kelemen (27 ani), care se afla pe locul 24 după programul scurt, a reuşit să urce o poziţie şi a încheiat pe 23, cu 158,76 puncte, o performanţă superioară celei reuşite în 2010, la Vancouver, când s-a clasat pe locul 29.

Sorin Iulian Pîtea a ocupat locul 51, ultimul,  în calificările pentru finala concursului masculin de sărituri cu schiurile de la trambulina mare..
Pîtea, cel mai tânăr sportiv, la cei 16 ani ai săi, a ratat finala, cu 59,6 puncte (săritură de 101,5 m). Primii 40 s-au calificat în faza următoare, alături de alţi zece sportivi de top, care erau precalificaţi.

Marinela Mazilu s-a clasat pe locul 20 (ultimul), în proba feminină de skeleton.

Dorin Dumitru Velicu ocupă locul 25 în proba individual masculină de skeleton după primele două manşe. Manşele 3 şi 4 au loc sâmbătă.

Reprezentanta României, Eva Tofalvi, s-a clasat pe locul 21 în proba individuală feminină de 15 km din cadrul concursului olimpic de biatlon. Tofalvi a făcut o singură greşeală la tir şi a încheiat proba în 47 min. 30 sec. 8 zecimi.

 Paul Constantin Pepene a ocupat locul 62 în proba de 15 km, stil clasic, din cadrul concursului de schi fond.

Ioan Valeriu Achiriloaie nu a reuşit să încheie proba de coborâre din cursa super-combinatei alpine.

Programul sportivilor români de sâmbătă, 15 februarie:

Doi sportivi din delegația României la Jocurile Olimpice de la Soci vor concura sâmbătă. Între ora 9 și 11 este programată finala la slalom super-uriaș, unde s-a calificat și Ania Cail. Între orele 16:45 și 19, Dorin Velicu va evolua în manșele 3 și 4 în proba individuală masculină de skeleton.

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles