Coborare schi

Coborârea masculină de schi alpin, considerată proba-regină a Jocurilor Olimpice de iarnă, se va desfăşura duminică dimineaţă la Soci, principalii favoriţi fiind consideraţi americanul Bode Miller şi norvegianul Aksel Lund Svindal.

În vârstă de 36 ani, Miller are deja în palmares cinci medalii olimpice, în timp Svindal a urcat la rândul său de trei ori pe podium la JO. Alături de cei doi, mai aspiră la un loc pe podium, între alţii, elveţianul Didier Defago, campionul olimpic de la Vancouver (2010), austriacul Matthias Mayer, italianul Christof Innerhofer sau canadianul Eric Guay.

La fel de aşteptate sunt şi evoluţiile de la patinaj artistic, în noua probă pe echipe, în care Rusia, gazda competiţiei, porneşte ca favorită la câştigarea aurului olimpic.

Pe lângă cele două probe, alte şase titluri vor fi decernate duminică: la snowboard (slopestyle feminin), schi fond (skiatlon masculin), patinaj viteză (3.000 m feminin), biatlon (sprint feminin 7,5 km), sanie (individual masculin) şi sărituri cu schiurile (masculin)..

(Sursa: Agerpres)

(Daniel Babun)