JO Tokyo: tricolorul Alexandru Novac, în finală la aruncarea suliţei

Atletismul românesc se mândreşte cu încă un sportiv calificat într-o finală olimpică. Tricolorul Alexandru Novac s-a calificat astăzi în ultimul act al probei de aruncare a suliţei, cu o performanţă de 83,27 metri. Novac a reuşit acest rezultat încă din prima încercare. Cu cea mai bună performanţă a sa în actualul sezon, românul a încheiat pe locul al patrulea în Grupa A şi pe poziţia a şaptea la general.

În calificări, cea mai bună aruncare a fost a indianului Neeraj Chopra, 86,65 metri, informează Agerpres.  Alexandru Novac va evolua în finala de 12 sâmbătă, 7 august, de la 14:00, ora României.

România a deplasat la Jocurile Olimpice de la Tokyo zece atleţi: Florentina Iuşco şi Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), Andrea Miklos (400 m). Ghelber s-a clasat pe locul 6 la aruncarea ciocanului, în timp ce Iuşco, Rotaru, Firfirică, Bobocea şi Toader nu au trecut de calificări, iar Miklos a declarat forfait din cauza unor probleme medicale.

foto: Agerpres

De același autor

Related Articles