Jennifer Brady- Naomi Osaka, în finala Australian Open

83

Americanca Jennifer Brady, numărul 24 mondial, s-a calificat în finala Openului Australiei la tenis, învingând-o în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, pe Karolina Muchova, din Cehia (locul 25 WTA), în cea de-a doua semifinală a acestei competiţii, disputată joi la Melbourne, transmite Agerpres.

Brady, în vârstă de 25 ani, a acces în premieră în ultimul act al unui turneu de Mare Şlem, urmând să lupte sâmbătă pentru trofeu împotriva japonezei Naomi Osaka (23 ani), favorita numărul 3, care a reuşit o elimine în prima semifinală pe americanca Serena Williams (cap de serie numărul 10), în faţa căreia s-a impus cu 6-3, 6-4.

Brady a încheiat meciul cu 8 aşi şi 2 duble greşeli, în timp ce Muchova a avut un as şi două duble greşeli. Muchova a fost mai eficientă cu ambele servicii, dar a fructificat doar 3 din cele 7 mingi de break create, în timp ce americanca a avut procentaj de sută la sută (3/3). Muchova a avut 21 de winners şi 29 de erori neforţate, în timp ce Brady a contabilizat 20 de winners şi 38 de erori neprovocate, cehoaica având per total mai multe puncte (83-80).

Osaka şi Brady s-au mai întâlnit de trei ori până acum, avantajul fiind de partea jucătoarei nipone, care a învins-o de două ori până acum pe americancă, ultima oară anul trecuţ în luna septembrie, în semifinalele US Open, înainte de a câştiga al treilea său titlu de Grand Slam.

Jennifer Brady este a şaptea jucătoare care dispută prima sa finală de Grand Slam la ultimele nouă turnee majore. Ultima a fost poloneza Inga Swiatek, învingătoare la Roland Garros în luna octombrie a anului trecute.

Câştigătoarea finalei de sâmbătă de la Australian Open va fi recompensată cu un cec în valoare de 2,75 milioane de dolari australieni, în timp ce învinsa va pleca acasă cu 1,5 milioane de dolari australieni.

sursa foto: Agerpres