Jaqueline Cristian, învinsă în finala de la Linz. Alison Riske ia trofeul după un meci dramatic

Tenismena română Jaqueline Cristian a pierdut la mare luptă finala turneului de la Linz. Cristian a cedat în fața jucătoarei americane Alison Riske, care s-a impus în trei seturi, scor 2-6, 6-2, 7-5.

Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA), care săptămâna aceasta a intrat în premieră în top 100, s-a înclinat în prima sa finală WTA din carieră după două ore şi 24 de minute, notează Agerpres.

Momentul psihologic al partidei s-a consumat la 5-4 în setul decisiv, la 30-30, pe serviciul americancei, când Cristian a greşit o lovitură în care părea că se află în avantaj. Riske a egalat apoi (5-5) şi a făcut un break relativ uşor, după câteva erori ale româncei, iar apoi şi-a câştigat serviciul, setul (7-5) şi meciul.

Jaqueline Cristian a reuşit o performanţă remarcabilă la Linz. Ea a ajuns în finală din postura de ”lucky loser”, beneficiind însă şi de şansă: mai întâi a reuşit să acceadă pe tabloul principal după retragerea Soranei Cîrstea (accidentată), apoi în optimi a profitat de abandonul suedezei Rebecca Peterson (accidentată) la scorul de 5-2, iar semifinala cu Simona Halep nu a mai disputat-o din cauza accidentării fostului lider mondial.

Cristian a încheiat finala cu 4 aşi şi 4 duble greşeli, cu doar 50% procentaj de reuşită la primul serviciu şi 56% la al doilea.

Românca va primi un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA pentru evoluţia sa la Linz.

Alison Riske (31 ani, 73 WTA), cap de serie numărul opt la Linz, care în semifinale a beneficiat de abandonul conaţionalei Danielle Collins, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu WTA.

De același autor

Related Articles