Iubitorii sportului minţii sunt invitaţi la Cupa Independenţei

Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin şi Fundaţia Comunitară Banatul Montan organizează duminică,  9 mai, de la orele 10.30, o nouă ediţie a Cupei Independenţei. Concursul de şah activ care va avea loc pe platoul din fața Sălii Polivalente din Reşiţa se va desfăşura în sistemul elveţian, 7 runde, open general,  timpul alocat pentru fiecare jucător fiind de 15 minute toate mutările. Se va aplica regulamentul FIDE al jocului de şah activ.

Evenimentul sportiv va avea două secțiuni: OPEN, destinată tuturor iubitorilor șahului, și DEBUT, adresată jucătorilor de la cursul de inițiere. Concursul este fără taxă, iar materialele necesare sunt asigurate de organizatori. Editia din acest an va fi  marcată de rigorile combaterii pandemiei de COVID-19 astfel că se va juca in aer liber, cu o distanță de minim 1 m între jucători, în grupe de maxim 10 jucători.

 Din cauza limitării numărului de participanți la 40, prin excepție de la regula competițiilor open general, organizatorul (Asociaţia Judeţeană de Șah) își rezervă  dreptul de a selecta participanții la competiție, prioritate având jucătorii legitimați la un club din Reșița care au reprezentat municipiul în competiții naționale și internaționale, juniorii de la cursurile de inițiere și perfecționare, precum şi participanții din anii trecuți de la această competiție sau de la campionatele județene.

Cele mai citite

Related Articles