Irina Begu Maria Sarapova Wimbledon 2015

Irina Begu, cap de serie numărul 29, a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, a patra favorită, cu 6-4, 6-3, vineri, 3 iulie, în runda a treia a turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului. Begu, la cel mai bun rezultat al său la Wimbledon, s-a recunoscut învinsă după o oră şi 23 de minute de joc.

Primul set a fost unul echilibrat în cea mai mare parte a sa, dar Şarapova a reuşit să câştige pe serviciul Irinei la 5-4 şi a luat setul, în 43 de minute.

În setul al doilea, Begu a început slab şi s-a trezit târziu, când era deja condusă cu 5-0. Irina a reuşit să îşi adjudece trei ghemuri la rând, dar în cele din urmă Şarapova a închis setul, cu 6-3, şi va juca în optimi cu kazaha Zarina Dias, care a învins-o pe Andrea Petkovic (Germania), cu 7-5, 6-4.

Anul 2015 este cel mai bun din cariera Irinei Begu, cu optimi de finală la Australian Open şi turul al treilea la Roland Garros şi Wimbledon. Românca va primi pentru evoluţia sa 77.000 lire sterline şi 130 de puncte WTA.

Begu va continua la dublu, alături de Lara Arruabarrena, urmând să joace în turul al doilea împotriva perechii Jarmila Gajdosova (Australia)/Ajla Tomljanovic (Croaţia).

Sura foto: digisport.ro

(Adina Niţă)