Irina Bara, calificată în premieră în turul II la Roland Garros

74

Irina Bara a reuşit, marţi, cea mai importantă victorie a carierei, 6-3, 6-4 cu croata Donna Vekic, succes care i-a adus calificarea în premieră în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, scrie Agerpres.

Irina Bara (25 ani, 142 WTA), venită din calificări, se află pentru prima oară pe un tabloul principal la un Grand Slam.

Românca a câştigat după aproape două ore (1 h 57 min) de joc efectiv un meci întrerupt de mai multe ori şi mutat de pe terenul iniţial, devenit nesigur din cauza ploii şi a lipsei zgurei.

Bara a dominat meciul cu Donna Vekic (24 ani, 30 WTA), cap de serie numărul 24, care a condus-o o singură dată, cu 1-0 în debutul setului secund. Bara a început excelent şi a condus cu 3-0, după care croata a redus ecartul (3-2), iar meciul a fost suspendat. La reluare, Vekic a egalat (3-3), dar românca a reuşit să câştige din nou trei ghemuri consecutive şi setul, cu 6-3.

În actul secund, Vekic şi-a fructificat serviciul în ghemul inaugural, dar apoi Bara a luat două ghemuri la rând. Vekic a restabilit egalitatea (2-2), dar Bara s-a desprins la 5-2. Irina Bara a avut două mingi de meci, dar Vekic a reuşit să le anuleze şi să facă break, s-a apropiat la 5-4, dar Bara a încheiat conturile pe propriul serviciu cu 6-4.

Vekic a avut un procentaj mai bun la primul serviciu, iar Bara la al doilea, croata a fost superioară la winners, 25-18, dar a avut şi mult mai multe erori neforţate, 34-11.

În turul al doilea, Bara o va înfrunta pe belgianca Alison van Uytvanck (26 ani, 65 WTA), care a trecut de suedeza Rebecca Peterson cu 2-6, 6-3, 6-1.

Bara şi-a asigurat un cec de 84.000 euro şi 110 puncte WTA.

Cinci românce s-au calificat în turul al doilea la Paris, Simona Halep (principala favorită), Irina Begu, Patricia Ţig, Ana Bogdan şi Irina Bara, iar Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au pierdut.