Înotătorul David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv al CS Dinamo în 2022

Înotătorul David Popovici, medaliat cu aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori şi juniori în probele de 100 m şi 200 m liber, a fost desemnat, marţi, sportivul anului 2022 de către Clubul Sportiv Dinamo în cadrul unei gale care a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton din Capitală.

Multiplul campion a fost reprezentat la festivitate de tatăl său, Mihai Popovici, el fiind în aceste zile în Australia acolo unde participă la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) de la Melbourne.

Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a declarat în cadrul galei că gruparea pe care o conduce este mândră de realizările sportivilor săi în 2022 şi este pregătită să îi sprijine în continuare anul viitor când sunt programate calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Ca să rezum în câteva cuvinte anul 2022 o să spun: David Popovici, Ancuţa Bodnar, Iulian Teodosiu, Alin Alexuc, echipa masculină de handbal, echipa de volei masculin. Privind însă în viitor, ne aşteaptă un an greu pentru că urmează calificările la Jocurile Olimpice. Însă mesajul nostru către sportivi este că suntem pregătiţi să îi sprijinim. Suntem pregătiţi să avem cea mai bună campanie de calificare la Jocurile Olimpice de până acum. Sper ca împreună să ducem România pe culmile performanţei, ca întotdeauna’, a afirmat Popa.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că rezultatele din 2022 sunt excepţionale ţinând cont că în acest an o dată ‘la două zile un sportiv dinamovist a câştigat o medalie pentru România’ la competiţiile internaţionale.

Gala din această seară reuneşte o mare familie, cea a Clubului Sportiv Dinamo. Sunt sportivi talentaţi, care prin rezultatele lor sunt adevăraţi ambasadori ai României. Eu sunt mândru că sportivii noştri se numără printre cei mai buni din lume. În anul 2022 clubului Dinamo a obţinut 172 de medalii, dintre care 71 de aur, 57 de argint şi 44 de bronz. Este un palmares bogat în spatele căruia stă multă pasiune, efort şi determinare. Practic, la două zile un sportiv dinamovist a câştigat o medalie pentru România. Performanţa este cuvântul care defineşte cel mai bine aceste rezultate‘, a afirmat Bode.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a subliniat de asemenea contribuţia sportivilor dinamovişti la rezultatele obţinute de România în 2022.

Sunt foarte fericit că avem un asemenea club în sportul românesc. Un club care sprijină atât de mult sportivii şi sportul de performanţă. Dinamo a adus o contribuţie semnificativă într-un an în care, pot să spun, sportul românesc a renăscut după 20 de ani, timp în care a trecut prin momente foarte grele. Dar 2022 a demonstrat că suntem valoroşi, că avem campioni, că avem posibilităţi. Îmi doresc să nu uităm asta şi să continuăm în acest fel încă foarte mulţi ani înainte‘, a menţionat Novak.

Premiile acordate în cadrul Galei Sportului Dinamovist 2022 sunt următoarele:

Sportivul anului: David Popovici (înot)
Laureaţii anului 2022
: Ancuţa Bodnar, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Iuliana Buhuş, Maria Tivodariu, Victoria Petreanu, Ionela Livia Cozmiuc, Denisa Tîlvescu (toţi canotaj), Alin Alexuc (lupte), Iulian Teodosiu (scrimă)
Antrenorul anului la sporturi individuale: Adrian Rădulescu (înot)
Antrenorul anului la sporturi de echipă: Xavier Pascual (handbal)
Echipa anului: echipa de handbal masculin CS Dinamo
Menţiune: echipa masculină de volei a CS Dinamo.

La Gala Sportului Dinamovist 2022 au fost prezenţi printre alţii preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de judo, Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, antrenorul echipei de fotbal Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, şi foştii fotbalişti Ionel Dănciulescu, Dănuţ Lupu şi Marius Niculae.

Agerpres

De același autor

Related Articles