Înotătorul Avram Iancu, inclus în Academia de votare a premiilor WOWSA

Recunoaştere internaţională pentru înotătorul de cursă lungă Avram Iancu! Cunoscutul polisportiv hunedoarean a fost inclus anul acesta în Academia de votare a Premiilor WOWSA (Asociaţia Mondială a Înotului în Ape deschise). Acest grup select reuneşte foşti nominalizaţi sau câştigători ai prestigioaselor premii WOWSA – campioni care au acum misiunea de a decide performerii anului, pe baza rezultatelor obţinute în 2022. Într-o postare pe facebook, Avram Iancu s-a arătat onorat de decizia forului internaţional:


“Mulțumesc World Open Water Swimming Association pentru includerea mea în WOWSA Awards 2022 Voting Academy, parte din procesul de desemnare a premiilor WOWSA, pentru anul 2022, la înotul în ape deschise. Este o onoare să fac parte din această Academie”, a scris Avram Iancu.

Asociaţia Mondială a Înotului în Ape Deschise a prezentat şi lista membrilor Academiei care va vota superlativele anului trecut. Forul internaţional a explicat pe pagina oficială cum a fost stabilită componenţa Academiei şi care sunt categoriile ce vor fi premiate anul acesta:

“Faceți cunoștință cu membrii Academiei de votare a Premiilor WOWSA! Premiile WOWSA au fost înființate în 2008 pentru a recunoaște și promova cele mai mari și mai inspiraționale realizări în ape deschise în timpul anului calendaristic.
În acest an, am înființat Academia de Votare nu doar pentru a onora realizările trecute, ci și pentru a reuni o comunitate globală distinsă de foști nominalizați la Premiul WOWSA și câștigători care pot evalua și judeca cel mai bine nominalizații, în funcție de fosta lor experiență și expertiză.

Există șase categorii în acest an: Bărbatul anului, Femeia anului, Performanța anului, Para Performanța anului, Evenimentul anului și Produsul/Serviciul anului. Categoria Para Performance of the Year este nouă pentru acest an.”

Pionier al performanţelor unice pe marile cursuri de apă, Avram Iancu este primul şi singurul om din lume care a parcurs Dunărea înot fără costum de neopren, în 89 de zile. E doar una dintre numeroasele performanţe de top realizate de cunoscutul campion din Hunedoara.

În 2022, cea mai importantă provocare dusă la bun sfârşit de Avram Iancu a fost traversarea înot a Canalului Bristol, care desparte Anglia de Ţara Galilor.
Avram Iancu este şi singurul român care a câştigat premiul mondial pentru performanţa anului la înot în ape deschise – distincţie primită în 2021.

De același autor

Related Articles