Înotători de aur! David Popovici spulberă concurenţa la 100 m, Bianca Costea învinge la 50 m

În cadrul Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima, David Popovici ani a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber,  cu timpul de 47.13 s. Sportivul nostru a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croația) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s.

În aceiași probă, Patrick Sebastian Dinu s-a clasat pe locul al cincilea, după ce a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 50.09 s.

După succesul din această noapte, David Popovici deține medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m liber la Campionatul European de juniori, la Campionatul Mondial de juniori, la Campionatul European de seniori și Campionatul Mondial de seniori.

Totodată, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu este deținătorul recordului mondial în proba de 100 m liber, cu timpul de 46.86 secunde, peformanță stabilită la Roma, la Europenele de seniori.

Vlad Stancu şi-a reconfirmat şi el valoarea la Lima. În finala probei de 1.500 m liber, sportivul pregătit de Iulia Becheru a cucerit medalia de bronz. Timpul său din finală a fost de 15:17.97 min. Este a treia medalie pentru Vlad la Lima, după argintul de la 400 m liber și bronzul de la 800 m liber.

Şi o încheiere splendidă pentru delegația României la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima! În finala probei de 50 m liber feminin, Bianca Costea a făcut o cursă formidabilă și a cucerit medalia de aur. Timpul ei: 25.35 s.

Sportiva română a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) și Matilde Biagotti (25.60 s).

De același autor

Related Articles