Încă un pas pe calea performanţei! Judoka Alex Matei, aur la Cupa României

Caransebeşeanul Alex Matei şi-a mai trecut în palmares o medalie naţională! După o serie de rezultate excelente pe plan intern şi internaţional, tânărul judoka a cucerit şi aurul la Cupa României de seniori, competiţie desfăşurată în capitală. Deşi este încă junor, Matei a câştigat prin ippon toate cele patru meciuri disputate. În finala categoriei -60 kg, sportivul de numai 19 ani l-a învins pe craioveanul Cătălin Dragotescu. Alex Matei este sportivul clubului Dinamo Bucureşti, unde se pregăteşte cu antrenorul Bogdan Bărbulescu.

Perseverent, serios, modest și dedicat cu trup şi suflet sportului, Alex Matei a urcat tot mai sus pe scara performanţei, iar rezultatele din ce în ce mai bune l-au propulsat în lotul naţional de judo. Graţie rezultatelor internaţionale, el se află acum pe locul 18 în lume la juniori. Printre rezultatele obținute de Matei se numără medalia de argint obținută în 2019 la Festivalul Olimpic al Tineretului European, precum şi locul cinci la Mondialul de cadeţi şi medalia de bronz la Campionatul European de cadeți – performanţe realizate în acelaşi an. La această listă pot fi adăugate şi titlurile de campion național de juniori, tineret și seniori din 2021. Iar seria performanţelor a continuat şi sezonul acesta, cu medaliile de bronz cucerite la Cupele Europene de la Atena şi Malaga, titlurile naţionale adjudecate la Under 23 şi Under 21 şi recentul aur din Cupa României rezervată seniorilor.

La sfârşitul acestei săptămâni, Alex Matei va lupta în Bosnia, la Cupa Europeană Under 21. După succesul din Cupa României, el se întoarce la lotul naţional de la Piteşti, unde va face ultimele pregătiri pentru competiţia din Bosnia sub coordonarea antrenorilor Valerică Ioniţă şi Dragoş Bolbose.

Cele mai citite

Related Articles