Încă un loc pe podium pentru canotori! România a cucerit argintul la dublu rame masculin

Canotajul românesc a cucerit cea de-a treia medalie la Olimpiada japoneză! România şi-a adjudecat astăzi argintul în proba de dublu rame masculin, prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.

Românii au fost cronometraţi cu timpul de 6 minute 16 secunde şi 58 de sutimi, fiind devansaţi doar de fraţii Martin şi Valent Sinkovic din Croaţia. Echipajul croat, care a condus cursa de la un capăt la altul, a încheiat proba în 6 minute 15 secunde şi 29 de sutimi.  Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton, cu timpul de 6 minute, 19 secunde şi 88 de sutimi. Campionii croaţi, câştigători ai aurului olimpic în 2016 la dublu vâsle, au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019, informează Agerpres.

Cozmiuc şi Tudosă au început mai slab cursa şi la 500 de metri erau pe ultimul loc, după care au început treptat-treptat să avanseze, au ajuns pe locul al treilea, iar la ultimele două puncte de control se aflau pe locul secund. Cozmiuc şi Tudosă sunt vicecampioni mondiali în 2018 la Plovdiv şi campioni europeni la Poznan, în 2020.

România a obţinut astfel cea de-a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj, una de aur (dublu vâsle feminin – Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu – spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă – dublu rame masculin).

De remarcat că România a mai prins astăzi o finală olimpică la canotaj: în finala de la dublu vâsle, categoria uşoară, Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc s-au clasat pe locul şase.

foto: facebook Federaţia Română de Canotaj

De același autor

Related Articles