Încă o reușită pe plan internațional a Federației Române de Triatlon

Federația Internațională de Triatlon a anunțat că organizarea Campionatelor Mondiale de Wintertriathlon din 2018 a fost acordată stațiunii Cheile Grădiștei, România și acestea vor avea loc în ianuarie 2018.

“România este una dintre cele mai dezvoltate piețe de triatlon din Balcani și a fost puternic implicată în dezvoltarea triatlonului în Europa de Est, organizând diferite curse în ultimii ani, de la distanțe lungi până la duathlon și wintertri”, a declarat președintele ITU Membru al IOC Marisol Casado.

“Cu ajutorul Federației Naționale Române, care serveste drept comitet local de organizare, sunt sigur că acest eveniment va contribui la creșterea nivelului competitiv al sportivilor români de elită și juniori și cu siguranță va crește numărul amatorilor Age Group participanti la wintertriatlon.”

Cheile Gradiștei au găzduit, de asemenea în 2017 o Cupă Europeană de Wintertriathlon, iar în 2015 și 2016 complexul iconic a primit participanții la Campionatul Național de Wintertriatlon din România. Orașul mic din Balcani a fost, de asemenea, gazda pentru Campionatul Mondial de Schi Fond, Festivalul European Olimpic de Iarna pentru Tineret, scrie http://frtri.ro.

Wintertriatlonul este unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul ITU, sportivii de elită alergand 8 km pe zăpadă, mergand 14 km de MTB tot pe zăpadă și 12 km de schi fond. În plus față de Campionatul Mondial de Elite, Cheile Gradistei îi vor determina pe sportivii U23, Junior, Paratriathlon și Age Group să se străduiască pentru a deveni următorii campioni mondial la categoria lor.

Foto: Radu Cristi