În sfârşit, victorie! CSM Reşiţa, trei puncte mari şi o simbolică revanşă în faţa Dumbrăviţei

Schimbarea antrenorului a produs, se pare, şocul de care era nevoie la CSM Reşiţa. Gruparea din Valea Domanului a obţinut prima victorie în Liga a II-a de fotbal. În etapa a treia a competiţiei, rossonerii au primit vizita formaţiei timişene CSC Dumbrăviţa, de care au dispus cu 2-1. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 25 prin Dragan Paulevici, dar Reşiţa a egalat după numai trei minute, dintr-un penalty obţinut de Andrei Lascu şi transformat de Ionuţ Popescu. În debutul reprizei secunde, Cristian Domil a înscris cel de-al doilea gol al formaţiei reşiţene. Cele mai fierbinţi momente ale unei reprize secunde foarte echilibrate şi disputate s-au petrecut pe final, cu câte o ocazie mare în contul fiecărei echipe: timişenii au avut o bară transversală, iar în faza imediat următoare Velcotă a ratat o mare ocazie la poarta Dumbrăviţei. Nervii au izbucnit în prelungiri, când oaspeţii au reclamat vehement un posibil henţ în careul CSM-ului, dar arbitrul nu s-a lăsat impresionat. S-au spus cuvinte grele pe tunelul către vestiar, dar spiritele s-au calmat în cele din urmă. CSM Reşiţa-CSC Dumbrăviţa, scor final 2-1, şi rossonerii pun în cont primele trei puncte, după un meci de luptă, abordat cu mare ambiţie. Un succes de moral, a spus la final secundul Reşiţei, Ştefan Bărboianu, care a dedicat victoria suporterilor şi fostului principal Călin Cheregi.

“O victorie de moral, muncită de băieți, pentru că nu am trecut printr-o perioadă bună de când ne-am întors din cantonament. Ne-am lovit de o altă realitate și pentru noi era ceva ciudat, pentru că schimbarea echipei față de meciurile din cantonament – cu adversari destul de de griji și de puternici – această schimbare a fost destul de dramatică. Nu ne venea să credem ce-am întâlnit la primele trei meciuri din campionat, să zic așa. Chiar vorbeam cu Călin Cheregi și, pur și simplu, nu găseam explicații. Am încercat mereu să lucrăm la moralul lor, pentru că, din punctul meu de vedere, tot ce ne-a lipsit în cele trei jocuri, în afară de cel de azi, a fost doar atitudinea, curajul și orgoliul.

Ca să zic așa, i-am zgândărit puțin la orgoliu și la atitudine, pentru că și ei sunt oameni – și e păcat de munca pe care au depus-o în cantonament, de sacrificiile pe care le fac zi de zi și de absolut toți suporterii aceștia minunaţi ai CSM-ului care, din punctul meu de vedere, merită o echipă bună de Liga a 2-a. Dar, vedeți, e destul de dificil, o echipă de fotbal nu se construiește doar din talent sau doar din joc pe vârfuri. Fără muncă și fără determinare, în Liga II va fi foarte greu. Țin să-i mulțumesc lui Călin Cheregi, toți băieții îi dedică victoria lui Călin. Chiar mi-au transmis absolut toți în vestiar să punctez acest lucru din suflet. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru noi.

Eu, personal, am avut o relație extraordinară cu el și am învățat enorm, enorm de mult în perioada petrecută lângă el. Am crezut că partea de antrenorat este altceva, dar lucrurile stau altfel. Vii din teren și te lovești de anumite lucruri pe care crezi că le ştii. Nu este așa, ai multe de învățat. Îi mulțumim din suflet, victoria este și a lui și îi dorim mult succes pe viitor.

Cât despre noul antrenor care va veni, sincer, m-aș bucura să să găsească cât mai repede soluții, pentru că orice zi trecută este timp pierdut pentru echipă. Sunt ferm convins că noul antrenor va avea o nouă filozofie, va dori să-și implementeze propria strategie și cu cât vine mai repede, cu atât este mai benefic pentru meciul ce urmează.”

Despre jocul cu Dumbrăviţa a vorbit şi Marian Drăghiceanu, unul dintre cei mai valoroşi jucători din lotul reşiţean:

“Important a fost că astăzi am intrat motivați, veneam după o perioadă foarte grea, să pierzi trei meciuri e foarte greu, dar astăzi am demonstrat că putem – și trebuie să mergem mai departe la fel încrezători, să scoatem puncte cât mai multe. Cât despre ideea unei revanşe în faţa Dumbrăviţei, nu știu ce să zic, eu spun doar că am avut ghinion atunci. Dar se poate spune și așa, ne-am luat revanșa. Mă bucur că am câștigat, cum a spus și Fane (Ştefan Bărboianu, n.r.), dedicăm victoria lui mister, lui Călin Cheregi pentru că e și munca lui, nu puteam schimba prea multe în câteva zile. Sunt foarte bucuros că am reușit să câștigăm astăzi.”

Iată câteva instantanee, surprinse de fotograful Zoli Bagosi:

Pe 26 august, în etapa a patra, CSM Reşiţa va juca la Csikszereda Miercurea Ciuc. Conducerea rossoneră n-a anunţat încă numele noului antrenor, dar tehnicianul Flavius Stoican a fost astăzi la meci şi a purtat discuţii cu responsabilii grupării reşiţene.

CSM Reşiţa: Ionuţ Rus, Cristian Domil, Nicuşor Fota, Sergiu Rimovecz, Marian Drăghiceanu (cpt), Mihai Dolghi, Bogdan Szijj, Iounuţ Popescu, Alexandru Negru, Andrei Lascu, Andrei Răuţă. Rezerve: Cătălin Căpăţână, Tudor Cociş, Alex Sabău, Ştefan Bărboianu, Gabriel GomboşVlad Chera, Sebastian Velcotă, Ciprian Rus, Flavius Cega. Antrenori Ştefan Bărboianu, Ovidiu Popescu.

CSC Dumbrăviţa: Cătălin Trifon, Alexandru Martinov, Nenad Lalic, Adrian Zaluschi, Vlad Gisa, Cosmin Gladun, Tudor Moţiu, Ouadie Salhi, Costel Zurbagiu, Dragan Paulevici, Fabiano Cibi. Paul Torok, Andrei Olaru, Andrei Toroc, Răzvan Ristin, Alexandru Tismonar, Daniel Nortey, Darius Tieranu, Ionuţ Tănase, Mykhailo Plokhotniuk. Antrenor Cosmin Stan

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles