ICIM Arad a pierdut primul meci al finalei cu CSM Târgoviște

ICIM Arad vs CSM Targoviste

Universitatea “Vasile Goldiș” ICIM Arad a cedat primul meci al finalei campionatului feminin de baschet chiar în Sala Polivalentă din Arad. CSM Târgoviște s-a impus marți seara, 29 aprilie, cu 78-77, iar miercuri urmează al doilea joc joc, tot la Arad.

Finala Ligii Naționale de baschet feminin a debutat cu un meci spectaculos, cu multă tensiune de partea ambelor echipe și cu un final dramatic. Primul meci al ultimul act s-a desfășurat la Arad între cele două mari rivale, ICIM, respectiv Târgoviște, ambele echipe fâcând o bună propagandă baschetului românesc. Vicecampioana României, CSM Târgoviște s-a impus în ultimele secunde, la capătul unei partide în care a avut și 12 puncte avans.

Oaspetele au început mult mai bine jocul, având un avantaj de 4 puncte după primul sfert, scor 19-15. Lucruruile au continuat la fel şi în următoarele 10 minute, atunci când târgoviştencele, cu o apărare agresivă, şi procentaje bune în atac au reuşit să se desprindă chiar la 42-28. Tabela Sălii Polivalente a consemnat scorul 44-32 pentru oaspete la capătul primei reprize. După pauză, arădencelor au avut o revenire de senzație, ba mai mult, reușind să preia conducerea pentru prima dată în meci cu 15 secunde înainte de ultimul fluier (77-76). Smith a înscris două puncte pentru oaspete cu 3 secunde rămase din joc, iar de cealaltă aparte, arădencele au ratat atacul câștigător. S-a terminat 78-77 pentru CSM Târgoviște, echipă care a obținut un prim succes în finala campionatului.

Meciul doi al finalei va avea loc miercuri, 30 aprilie, tot la Arad. Partida va începe de la ora 19.

Sursa foto: fotbaljudetean.info

(Adina Niță)

Cele mai citite

Related Articles