Ianis Hagi, ambasador oficial al Europeanului U21! Competiţia va fi găzduită de România şi Georgia

Internaţionalul român Ianis Hagi a fost desemnat ambasador oficial al Campionatului European de fotbal Under 21, care va fi găzduit de România şi Georgia în perioada 21 iunie-8 iulie. În noua sa calitate, Hagi junior a apreciat că România Under 21 are potenţial, şi şi-a exprimat convingerea că tinerii tricolori pot depăşi la turneul din acest an performanţa realizată la ediţia italiană din 2019.

“M-am bucurat foarte tare când am primit propunerea de a fi ambasadorul acestei competiţii ce se dispută şi la noi acasă. Pentru orice fotbalist este o onoare să joace în faţa propriilor suporteri, cu atât mai mult la un turneu final. Avem o generaţie cu mult potenţial şi îmi doresc ca ei să depăşească performanţa obţinută de noi în 2019. Vor întâlni echipe de top ale Europei şi vor avea nevoie de toată susţinerea de care ştiu că suporterii românii sunt în stare. Momentele din Italia 2019 sunt ceva unic în sufletul meu. Şi sunt convins că, alături de 30.000 de fani în tribune, ai noştri sunt capabili de meciuri memorabile”, a declarat Hagi, citat de site-ul oficial al FRF.

În ţara noastră vor avea loc meciurile din grupele B şi D. Pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti se vor întrece echipele din grupa D, iar pe Cluj Arena şi ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca sunt programate partidele din grupa D.
România va găzdui şi două sferturi de finală, pe Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena, şi o semifinală, programată pe arena Steaua.

Meciurile din celelalte două grupe vor avea loc în Georgia. România şi Georgia s-au calificat automat la turneul final. România va găzdui meciul de deschidere, iar Georgia va găzdui finala.

Primele trei clasate la turneul final de anul viitor se vor califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, notează Agerpres. Europei îi sunt rezervate doar trei poziţii, pentru că Franţa, ţară gazdă, e calificată din oficiu. În cazul în care selecţionata din Hexagon se va afla pe podium, va merge următoarea clasată de la EURO U21.

Germania este deţinătoarea titlului la această categorie de vârstă.

Componenţa grupelor:

Grupa A (Tbilisi): Georgia, Portugalia, Belgia, Olanda;
Grupa B (Bucureşti): România, Spania, Ucraina, Croaţia;
Grupa C (Batumi, Kutaisi): Cehia, Anglia, Germania, Israel;
Grupa D (Cluj-Napoca): Norvegia, Elveţia, Franţa, Italia.

sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles