Horia Tecău şi Florin Mergea vor fi adversari în sferturi la Australian Open

Mergea si Inglot la Australian Open

Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat luni dimineaţa, 26 ianuarie, în sferturile de finală ale probei de dublu de la Australian Open. Cei doi au învins perechea americano-australiană Eric Butorac/Sam Groth, în trei seturi, cu 3-6, 7-5, 7-6, după un meci de două ore şi patru minute.

Tecău şi Rojer vor juca în sferturi împotriva cuplului româno-britanic Florin Mergea/Dominic Inglot. Aceştia i-au eliminat pe principalii favoriţi, americanii Bob şi Mike Bryan, învingându-i în două seturi, cu 7-6, 6-3, într-o oră şi opt minute.

Cea mai bună performanţă a lui Tecău la Melbourne, în proba masculină de dublu, a fost semifinala din 2012, alături de Robert Lindstedt. Totodată, rezultatul de la Australian Open este cel mai bun pentru cuplul Tecău/Rojer la un turneu de Mare Şlem, după ce anul trecut s-au oprit în turul secund la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam nu a trecut de optimi.

Pentru Mergea victoria în faţa fraţilor Bryan, liderii incontestabili ai ultimului deceniu la dublu, este cea mai mare din carieră, iar calificarea în sferturi este al doilea rezultat în turneele de Mare Şlem, după semifinala de anul trecut de la Roland Garros, alături de croatul Marin Draganja.

Sursa foto: digisport.ro

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles