HCM Baia Mare a obţinut primele puncte în Liga Campionilor. Ce au făcut celelalte echipe româneşti în cupele europene la handbal feminin?

Vicecampioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, a învins duminică seara, 10 ianuarie, pe teren propriu, campioana Franţei, Fleury Loiret, cu 31-28 (13-15).

Echipa noastră a avut un start mai dificil de meci, franţuzoaicele desprinzându-se chiar şi la cinci goluri. HCM Baia Mare şi-a revenit în partea a doua a partidei şi a reuşit să obţină o primă victorie în tentativa de a ajunge pentru al doilea sezon consecutiv în faza eliminatorie a Ligii Campionilor. HCM Baia Mare a obţinut primele 2 puncte în grupa principala întâi a Ligii Campionilor.

Principala marcatoare a formaţiei româneşti a fost franţuzoaica Allison Pineau, care a reuşit 10 goluri, dintre care 7 în prima repriză. Pentru HCM Baia Mare au mai înscris Do Nascimento – 7, Abbingh, Geiger – câte 5, Ardean şi Jezic – 2 fiecare.

HCM Baia Mare o va întâlni pe Thuringer HC, în următorul meci, pe 16 ianuarie.

CSM Bucureşti a fost învinsă în deplasare de formaţia macedoneană Vardar Skopje cu 22-21 (11-11), sâmbătă seara, 9 ianuarie, în primul lor meci din Grupa principală 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin.

HCM Roman a învins-o pe ASC Corona Braşov cu 22-21 (9-10), duminică, pe teren propriu, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei EHF la handbal feminin.

SCM Craiova a învins formaţia slovenă Krim Mercator Ljubljana cu 30-29 (12-11), sâmbătă, în Sala Polivalentă din Bănie, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei Cupelor la handbal feminin.

sursa foto: handbalvolei.ro

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles