Hănescu a depășit 4 milioane de dolari câștigați din tenis

Victor HanescuTenismanul român Victor Hănescu, locul 76 ATP, a depăşit patru milioane de dolari câştigaţi din tenis, devenind al doilea român care trece de acest plafon, după Andrei Pavel.

Hănescu s-a calificat marţi în turul doi al turneului de Grand Slam Australian Open, după ce l-a învins, cu 7-6, 7-6, 6-3, după două ore şi 16 minute, pe germanul Peter Gojowczyk, jucător venit din calificări şi poziţia 135 în ierarhia mondială.

Victor Hănescu şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 50.000 de dolari australieni, circa 45.000 de dolari americani, care se adaugă celor 3,992 de milioane de dolari americani (sumă brută) pe care sportivul român i-a câştigat până în prezent în cariera sa de tenismen profesionist.

În topul românilor, cele mai mari premii le-a obţinut Andrei Pavel, 5,225 milioane de dolari, el fiind urmat de Victor Hănescu şi de Ilie Năstase (2,07 milioane de dolari).

În clasamentul “all-time feminin”, Irina Spîrlea şi Sorana Cîrstea au “adunat” cei mai mulţi bani în carieră dintre jucătoarele române – 2,6 milioane de dolari. Aceste ierarhii nu ţin cont de inflaţia dolarului şi nici de faptul că, în trecut, premiile erau mai mici.

Sursa: digisport.ro

De același autor

Related Articles