Fără succes în actualul sezon al Ligii Zimbrilor, echipa de handbal CSM Reşiţa devine tot mai des ţinta reproşurilor venite din partea suporterilor, care sunt supăraţi, pe bună dreptate. Săptămâna aceasta au venit şi reacţiile principalului finanţator: municipalitatea a transmis, prin glasul primarului Ioan Popa, că lipsa rezultatelor va atrage sancţiuni. Măsuri au fost deja stabilite la fotbal, acolo unde salariile jucătorilor au fost înjumătăţite, iar decizii asemănătoare vor fi luate curând şi la handbal. De fapt, frământările din cadrul secţiei s-au lăsat deja cu măsuri, poate mai puţin aşteptate de microbişti. Trei jucători, Răzvan Daia, Raul Heimbach şi portarul Boban Vuiţa, au fost puşi pe liber. Anunţul laconic de pe facebook: „Răzvan Daia, Raul Heimbach, Boban Vuiță, vă mulțumim pentru aportul vostru și vă dorim succes în continuare!” a lăsat loc de multe întrebări. Afectat de criză, dar şi de criticile venite din partea unor suporteri, preşedintele secţiei, Cristian Pătru, a revenit astăzi cu o amplă luare de poziţie care reflectă în mare măsură frământările personale, dar şi ale celor care încă mai cred în redresarea echipei.

„Traversez un moment în care cel mai uşor lucru de făcut pentru mine ar fi să o iau la fugă. În acelaşi timp, în acest moment mă obsedează şi mai tare vorbele generalului francez Pierre Cambronne: „Garda moare, dar nu se predă”. Nu am nici cea mai mică problemă să fiu tras la răspundere sau întrebat de ce avem 0 puncte în 10 etape! În schimb, am o mare problemă cu găsirea vinovăţiilor şi a vinovaţilor în functie de imaginaţia şi afinităţile emoţionale ale fiecăruia dintre noi.

Mi-am asumat anul trecut să jucăm în Ligă cu o echipă tânără şi fără experienţă, pe care să o pregătim pentru acest sezon, rezultatul îl cunoaşteţi, dar ceea ce probabil este greu de acceptat este faptul că nu cred că strategia a fost greşit aleasă, ci faptul că nu, nu sunt pregătiţi nici în acest an.

Sunt jucători la echipă care se plâng că nu au primit şanse suficiente, dar stau pe bancă şi se roagă să nu fie introduşi în teren.

Sunt jucători care se plâng că nu am avut toţi jucatorii la dispoziţie în aceste etape, dar poate nu conştientizează că tocmai asta era şansa lor să demonstreze că ei nu sunt rezerve!

Sunt jucători la această echipă care în permanenţă îşi discrediteaza colegii mai tineri sau nu.

Politehnica Timisoara are doi sau trei jucători fără drept de joc din cauza actelor, Bacăul are un jucător din Naţionala Serbiei fără drept de joc, câte puncte are Timişoara?

În ultimele două luni aproape că nu am participat deloc la niciun antrenament, nu stau pe bancă, am fost cu echipa la 4 meciuri din 10 şi toţi antrenorii cu care am lucrat până acum pot confirma că bat întotdeauna la uşă înainte de a intra în vestiar.

Ştiţi ce cred eu că ar trebui sa facă un coordonator de secţie când este vorba de transferuri?

Să primească după evaluare, o listă de jucatori de adus, una cu cei care nu corespund, jucătorii să fie aduşi în funcţie de planurile de joc pe care le ai, de ce nu, profilaţi după vârstă, obiective comune, viteza cu care îi poţi integra, etc. şi să se asigure că din punct de vedere financiar sunt în media echipei şi a bugetului alocat.

Coordonatorul sectiei este vinovat ca nu este gazda buna pentru arbitri? Meci de meci au primit cazare şi masă gratuită. Sau bateţi altundeva, în ce lume trăim, haide să câştigăm meciurile pe teren!

Am „falimentat” clubul meu? Extraordinar, un ONG nu se falimenteaza, doar rămâne fără bani, în cazul meu, fără banii mei. Ce a rămas în urma „falimentului”? O promovare, un play-off şi aproximativ o sută de copii care joacă handbal.

Revenind la echipa CSM Reşiţa, continui să cred în această echipă şi caut soluţiile cele mai bune de deblocare a situaţiei!”, spune Cristian Pătru.

Mesajul preşedintelui secţiei de handbal CSM Reşiţa nu se referă totuşi explicit la cei trei jucători puşi pe liber, pe care mulţi suporteri îi consideră încă foarte utili echipei. Se pare că decizia a fost luată la nivelul secţiei de handbal, iar unul dintre handbalişti, Raul Heimbach, nu doreşte să plece. Contractele sunt însă clare: renegocierile au loc în iarnă, ceea ce înseamnă că despărţirea e iminentă. Cristian Pătru a mai dezvăluit că s-a oferit să rezolve împrumuturile handbaliştilor în cauză către alte formaţii pentru şase luni, dar propunerea sa nu a fost pe placul jucătorilor.

1 COMENTARIU

  1. Rezultatele se vad. Direcorul si antrenorul ce au facut pana acum? Au cheltuit bani pe jucatori straini cu salarii platite de contribuabilii Resiteni. Pe cand si mai multi jucatori Resiteni platiti din banii nostrii?

Comments are closed.