Handbaliştii Politehnicii Timişoara au început pregătirea de iarnă

S-a încheiat vacanţa şi pentru handbaliştii grupării SCM Politehnica Timişoara. Alb-violeții au început antrenamentele, dar în formulă redusă, fără cei şase jucători convocaţi la loturile naţionale de seniori sau tineret. La primul apel al antrenorului Vlad Caba au răspuns deocamdată 11 handbalişti: portarii Tcaciuc și Milenkovic, extremele Barros, Neamțu, Cîmpan și Năstăsie, pivoții Baican și Enculescu şi interii Păiuș, Șomlea și Slavuljica. În aceste condiţii, antrenorul Vlad Caba intenţionează ca în această perioadă să lucreze şi cu câţiva  dintre juniorii care ar putea face pasul la echipa mare. Potrivit paginii de facebook a echipei timişorene, până la revenirea internaționalilor plecați la loturi, pregătirea se va axa pe latura fizică, iar accentul pe antrenamentele tactice se va pune în a doua jumătate din ianuarie.

”Vom doza efortul în așa fel încât să evităm accidentările, să nu forțăm. Băieții au avut program individual de pregătire, iar cei mai mulți dintre ei sunt suficient de maturi pentru a ști că orice zi pierdută, fără activitate, înseamnă o altă zi mai grea la antrenament. Cei mai mulți au fost atenți și la dietă și la mișcare” a spus la primul antrenament antrenorul principal Vlad Caba.

În ceea ce priveşte meciurile de verificare din perioada de iarnă, acestea sunt incerte, spune antrenorul Vlad Caba.

„Din păcate, nu ştim încă dacă avem voie să facem aşa ceva. Deocamdată, protocolul medical nu ne dă voie, până una-alta, nici să intrăm în vestiar ca să facem duş. Nu știm dacă avem voie să facem acele jocuri amicale, ne vom interesa, după care se mai pune problema cu cine am putea juca. Pentru că, din nefericire, echipele din jurul nostru se cam desfiinţează, şi ne este greu să găsim un partener dispus să vină la Timişoara, sau la care să mergem noi.  De aceea, cred că ceea ce va urma va fi pregătire pe plan local şi în momentul în care colectivul se va reuni în formulă completă, vom face nişte jocuri-şcoală între noi”, a mai spus Vlad Caba.

Meciurile oficiale se vor relua luna viitoare. În 3 februarie, timişorenii vor înfrunta la Sfântu Gheorghe formaţia Potaissa Turda. După turul de campionat, Politehnica Timişoara are 24 de puncte, total cu care ocupă locul 7 în clasamentul Ligii Zimbrilor.

foto: facebook SCM Politehnica Timisoara

De același autor

Related Articles