Handbaliştii de la CSM Reşiţa au reluat pregătirile! Suporterii sunt invitaţi la primul amical al iernii

S-a încheiat vacanţa şi pentru handbaliştii de la CSM Reşiţa. Stagiul de iarnă al rossonerilor va include antrenamente în Polivalentă,  pregătire fizică în sală şi în aer liber, precum şi refacere la bazinul de înot. Mâine, 18 ianuarie, reşiţenii vor disputa deja primul amical. De la ora 16.30, CSM Reşiţa va întâlni acasă formaţia de tineret a grupării SCM Politehnica Timişoara. Despre programul rossonerilor vorbeşte antrenorul-jucător Marius Bahan.

“La început de an, tot timpul gândești pozitiv și îți dorești să realizezi mai mult decât ceea ce aI realizat până acum. Îmi doresc foarte mult să ne maturizăm, să se maturizeze cei tineri cât mai repede şi să ia toată treaba asta în serios – bineînțeles, dacă vor să joace handbal. Practic, noi am început de joi, a fost un fel de intrare în efort, nu au fost antrenamente foarte grele – acum am început cu cântarul și, bineînțeles, niște teste. Mă bucur că băieții sunt în grafic, n-au fost probleme la cântar, iar asta înseamnă că își doresc și ei să fie cât mai serioși și să progreseze. În această perioadă de pregătire avem antrenamente în Polivalentă, la sala de forță şi şedinţe de pregătire în aer liber – desigur, în funcție de vreme, dacă nu plouă sau ninge, ca să nu avem probleme de sănătate, pentru că perioada asta de vreo două săptămâni de acumulări e foarte foarte importantă pentru noi. Sunt antrenamente foarte grele, pentru ca atunci când vom începe meciurile oficiale să fim într-o formă fizică foarte bună. Vom merge și la bazin. În ceea ce priveşte meciurile amicale, deja am stabilit un joc-test și vă așteptăm alături de noi joi, 18 ianuarie, la ora 16.30, când vom juca cu echipa de tineret de la SCM Politehnica Tmişoara. E un joc programat destul de devreme, dar îmi doresc aici să văd efort, să văd din nou alergare, determinare. Nu vom pune accent pe partea tactică.

Cât priveşte parte a doua a campionatului, nu pot să ascund că am emoții. Încercăm să gestionăm cât mai bine lucrurile și să facem o figură frumoasă. În playoff vor fi meciuri mult mai grele decât cele din prima parte, pentru că întâlnim pretendente la intrarea în prima ligă – Odorhei, Alexandria, Oradea, Făgăraş. Vor fi meciuri foarte foarte grele, dar am încredere în ei, îmi doresc foarte mult să reușească să aibă evoluţii bune.

De asemenea, mi-aş dori ca și conducerea să reuşească să mai aducă măcar doi băieți alături de noi – ne-ar ajuta foarte mult. După cum știți, la ultimele meciuri de anul trecut am avut mai mulţi accidentaţi – eu, Ignat, Tănasă.  Se simte imediat când lipsesc oameni din lot, se simte imediat diferența. Lucian Ignat încă e în perioada de recuperare, dar se antrenează. El a avut o problemă la umăr, în rest nu mai sunt probleme și mă bucură acest fapt. La capitolul portari ducem lipsă de vreo doi-trei ani.Trebuie să avem un portar care să fie constant. Nu pot spune că  Tănasă nu și-a făcut treaba, sau Moisiuc, atât cât a intrat, dar se simte diferența când e un portar cu mai multă experiență şi care are constanţă.  Ne dorim foarte mult să aducem un portar. De asemenea,  un pivot mi-aș dori foarte mult, deoarece Luci Ignat doar completează acest post, nu e postul lui. El a jucat extremă, poate la fel de bine să joace și centru – dar s-a sacrificat și ne-a ajutat pe partea asta de pivot. Îi mai avem pe acest post pe Scurt și pe Patrick, dar ei sunt foarte tineri și încă au nevoie de multe antrenamente și multe meciuri ca să ne poată ajuta”, a spus veteranul Marius Bahan.

Despre lot şi despre provocările din playoff a vorbit şi coordonatorul secţiei reşiţene de handbal, Adrian Acea.

“Noutăți în lot nu avem deocamdată, dar sunt bucuros că am reușit să păstrăm cam toți jucătorii. Ce să vă spun, ne dorim în continuare să facem lucrurile cât mai bine, să jucăm din ce în ce mai bine – și sper să facem față cu brio acestui playoff.  După cum bine știți, o luăm de la zero în playoff,  iar meciurile vor fi mult mai grele decât în prima parte a campionatului, pentru că toate echipele au loturi de valori aproximativ egale (…). Din punct de vedere fizic, băieţii sunt chiar ok, nu au venit cu kilograme în plus, deşi au fost sărbătorile.  Jucătorii sunt profesionişti, chiar dacă a fost o perioadă de trei săptămâni de vacanță nu au avut probleme la cântar. În ceea ce priveşte transferurile, nu ascund că suntem în discuții cu un portar, dar nu pot să spun mai multe până nu vedem dacă se și concretizează transferul.”

Până la startul în playoff-ul de promovare, rossonerii vor avea un meci în Cupa României. Sorţii au decis ca Reşiţa să înfrunte acasă formaţia CSM Sighişoara, o fostă adversară din sezonul trecut, care a promovat în Liga Zimbrilor. Etapa de Cupă a fost anunţată pentru data de 6 februarie, dar meciul va fi probabil reprogramat, deoarece Sighişoara are etapă de campionat în data de 7 februarie.

Cele mai citite

Related Articles