Handbalistele tricolore merg mai departe la European! Macedonia de Nord- România 23-31

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. În meciul decisiv pentru accederea în faza următoare, tricolorele au învins echipa Macedoniei de Nord cu scorul de 31-23 (13-12), miercuri seara, în Arena SC Boris Trajkovski din Skopje, în Grupa C.


România, care venea după eşecuri cu Olanda (28-29) şi Franţa (21-35), au reuşit să obţină calificarea printr-o victorie conturată în repriza secundă. Selecţionata ţării noastre s-a aflat la cârma jocului şi în prima parte, în care gazdele nu au reuşit să conducă niciun moment, dar au egalat în câteva rânduri. În min. 21, România a avut prima oară avantaj de trei goluri, 11-8, dar la pauză diferenţa a fost de doar un gol, notează Agerpres.


În actul secund, echipa antrenată de Florentina Pera a reuşit desprinderea pe tabelă, după o serie de intervenţii remarcabile ale portarului Daciana Hosu (cea mai bună jucătoare a meciului), completate de atacuri fructificate de Cristina Neagu & co. În min. 41 s-a înregistrat pentru prima oară o diferenţă de cinci goluri în favoarea României, 22-17, ecartul final fiind de opt goluri, 31-23. Daciana Hosu a încheiat cu 10 şuturi apărate (procentaj de 43,48%), în timp ce Yuliya Dumanska a parat 5 şuturi (38,46%).

Cristina Neagu a marcat 10 goluri, Sonia Seraficeanu 5, Eliza Buceschi 3, Ana Maria Tănasie 3, Crina Pintea 3, Sorina Grozav 3, Bianca Bazaliu 2, Lorena Ostase 2.
Miercuri seara are loc şi celălalt meci al grupei, Olanda-Franţa, care va stabili ocupanta locului I.

România a încheiat grupa C pe locul III. Primele trei clasate se califică în grupele principale cu punctele obţinute în întâlnirile directe (România va porni cu zero). Celelalte trei echipe care vor completa grupa a doua principală vor proveni din Grupa D (Muntenegru şi două echipe dintre Polonia, Germania şi Spania).

foto: Agerpres

De același autor

Related Articles