Handbalistele tricolore au ieşit din cursa pentru semifinalele Europeanului: România-Muntenegru 34-35

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Muntenegrului cu scorul de 35-34 (18-18), marţi seara, la Skopje, într-un meci din a doua grupă principală a Campionatului European.

Tricolorele, care aveau nevoie de o victorie ca să rămână în cursa pentru semifinale, au făcut un meci bun, dar au pierdut la limită, după un joc presărat cu multe decizii controversate de arbitraj în favoarea gazdelor, notează Agerpres.
Muntenegru a avut un început mai bun de meci şi a condus cu 6-3 (min. 7), România a egalat (6-6), dar echipa antrenată de Bojana Popovic a avut iniţiativa în continuare (10-8, 11-9). România a reuşit să întoarcă scorul, 14-12 (21), dar la pauză a fost egalitate, 18-18.

În repriza secundă, tricolorele au condus cu 21-19 (36), iar ultima oară s-au aflat în avantaj în min. 51, 29-28, după care Muntenegru a marcat trei goluri consecutive şi a preluat controlul, rămânând în avantaj până la final.

Un moment nefericit s-a produs în min. 58, când Sonia Seraficeanu a lovit-o involuntar cu piciorul în cap pe Milena Raicevic, aflată în cădere, ambele jucătoare părăsind terenul pe braţe.

Pentru echipa antrenată de Florentin Pera au marcat Cristina Neagu 9 goluri, Eliza Buceschi 5, Alexandra Dindiligan 4, Lorena Ostase 4, Bianca Bazaliu 3, Alexandra Badea 2, Sonia Seraficeanu 2, Crina Pintea 2, Sorina Grozav 2, Laura Pristăviţa 1.

Yuliya Dumanska a apărat 10 şuturi (32,26%), iar Daciana Hosu unul.
Cu cele două puncte obţinute contra Spaniei, România se află pe ultimul loc al grupei principale 2. Miercuri se vor juca ultimele meciuri din grupă, Franţa – Spania, Olanda – Muntenegru şi România – Germania.

sursa foto: facebook FRH

De același autor

Related Articles