[UPDATE] Handbalistele tricolore s-au callificat în grupele principale ale Campionatului European 2014

Cristina Neagu in meciul cu Danemarca de la Europene

UPDATE: Selecţionata feminină de handbal a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European din Ungaria şi Croaţia. Handbalistele tricolore au învins joi seara, 11 decembrie, formaţia Ucrainei cu 23-22 (12-9), în ultimul meci al grupei B, disputat la Debrecen. Cea mai bună marcatoare a României a fost Cristina Neagu cu 8 goluri.
Elevele lui Gheorghe Tadici au încheiat faza preliminară pe locul 3 în Grupa B şi merg în grupa I principală cu un singur punct obţinut în urma egalului cu Danemarca (29-29). Adversarele tricolorelor vor fi echipele Spaniei, Ungariei şi Poloniei. România va juca primul meci sâmbătă, cu Ungaria, de la ora 21:30.
Semifinalele se vor disputa în 19 decembrie, iar finalele pentru medalii vor avea loc în 21 decembrie. Meciurile pentru locurile 5-6 vor fi în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale. La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 – bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie. Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.

**********

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat la egalitate marţi seara, 9 decembrie, meciul cu reprezentativa Danemarcei, scor 29-29 (16-12), în grupa B a Campionatului European din Ungaria şi Croaţia. Tricolorele au făcut un joc bun mai ales în prima repriză, conducând şi la patru goluri diferenţă, dar în ultimele două secunde ale meciului au fost egalate de daneze. În prima repriză, România a pierdut-o pe extrema dreapta Ada Nechita, accidentată la mâna dreaptă.
România a obţinut astfel primul punct la Campionatul European. Cele mai bune jucătoare ale partidei de marţi seara au fost Cristina Neagu şi Adriana Ţăcălie, fiecare cu câte 10 goluri. A fost al doilea meci din grupă al handbalistelor pregătite de Gheorghe Tadici, jucat la Debrecen. În prima partidă, Norvegia a învins selecţionata tricoloră cu 29-17.
În ultimul joc din grupa B, România va mai întâlni Ucraina în 11 decembrie, de la ora 19:15.

Rezultate:
Grupa A
Polonia – Ungaria 23-29 şi
Rusia – Spania 24-25.
Pe primul loc se află Spania, cu 4 puncte, urmată de Ungaria, 3 p, Rusia, 1 p, Polonia, 0 p.
Grupa B
Ucraina – Norvegia 23-34 şi
România – Danemarca 29-29.
Pe primul loc se află Norvegia, cu 4 puncte, urmată de Danemarca, 3 p, România, 1 p, Ucraina, 0 p.
Primele trei clasate se califică în grupele principale ale competiţiei.
sursa foto: digisport.ro
(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles