Handbal şi distracţie la Moşniţa Nouă! Fetele de la CSM Reşiţa se pregătesc pentru ultimul festival de minihandbal din acest sezon

16 micuţe handbaliste de la clubul CSM Reşiţa vor participa în weekend la cel de-al patrulea şi ultimul Festival Naţional de Minihandbal programat sezonul acesta. Etapa finală se desfăşoară pe mai multe grupe geografice, iar reşiţencele au fost incluse în seria care va juca la Moşniţa Nouă, în judeţul Timiş. Cu detalii, profesoara Carmen Dumitru, antrenoarea tinerelor jucătoare de la CSM Reşiţa.

„Ne pregătim pentru ultimul festival din acest an. Federația Română de Handbal a decis ca în acest an festivalul să fie împărțit pe fete şi băieţi. Primul la care vom participa este cel a fetițelor. Vom pleca sâmbătă dimineață și ne vom întoarce duminică. Suntem împărţiţi pe mai multe grupe geografice, iar noi vom face parte din grupa de la Moșnița Nouă alături de alte șase echipe. Grupele sunt variate, am văzut că în zona noastră vin şi Făgărașul, Brașovul, Baia Mare. Probabil, au fost atât de multe echipe, atât de multe solicitări, încât a trebuit să le distribuie în toate zonele, ca toate echipele să poată participa. Ca de fiecare dată, Federația Română de Handbal se implică în acest festival și va plăti cazarea și masa tuturor participanților. Singurul lucru de care trebuie noi să ne ocupăm ca și club este transportul. Tocmai de aceea, avem dreptul să facem deplasarea și să participăm la festival cu doar 16 sportive. Din păcate, unele fete vor rămâne acasă. Avem foarte multe fetițe la antrenamente, aproximativ 40, și a trebuit să le aleg pe cele mai bine pregătite. Numărul copiilor de la club a crescut și ne descurcăm oarecum greu din punctul de vedere al orelor de antrenament, ne-ar trebui mai multe. Totuși, ne bucură faptul că acest număr de copii este într-o continuă creștere și pot spune că la grupa de minihandbal antrenăm în jur de 60 de copii, iar la grupa de baby handbal numărul se ridică undeva la 35, atât fete, cât și băieți. Sunt ajutată în pregătirea acestor copii de către colegul Cristian Ionescu. Legat de festivalul băieților, acesta este programat pentru săptămâna viitoare, deocamdată nu știm data și nici locația turneului”, a precizat profesoara Carmen Dumitru.

Seria festivalurilor de minihandbal se încheie luna aceasta, dar CSM Reşiţa va mai organiza acasă un turneu, înaintea vacanţei de vară. Acesta va avea loc în data de 4 iunie, la sala de sport a Colegiului Naţional Mircea Eliade. Alături de micuţii de la CSMR vor participa patru sau cinci echipe din zonă. Vrem să arătăm publicului nostru, și părinților în mod special, ceea ce am pregătit până acum, a mai spus antrenoarea Carmen Dumitru.

De același autor

Related Articles