Handbal: Reprezentantele României şi-au aflat adversarele din Cupa EHF

SCM Craiova, deţinătoarea trofeului, a fost repartizată în Grupa D a Cupei EHF la handbal feminin, alături de formaţiile Podravka Vegeta Koprivnica (Croaţia), Super Amara Bera Bera (Spania) şi Nykobing Falster Handbold – NFH (Danemarca), în urma tragerii la sorţi efectuate joi, la Viena.

SC Măgura Cisnădie va evolua în Grupa A, alături de SG BBM Bietigheim (Germania), Team Esbjerg (Danemarca) şi Storhamar Handball Elite (Norvegia).

SCM Craiova, care a obţinut calificarea în grupe după 19-17 şi 19-18 cu Borussia Dortmund, a mai întâlnit-o în acest sezon pe Podravka, fiind învinsă cu 22-21 (12-14), în finala unui turneu preliminar al Ligii Campionilor. Podravka a venit în Cupa EHF după ce s-a clasat pe ultimul loc în Grupa C a Ligii Campionilor, cu o singură victorie, cu HC Thuringer.

Super Amara Bera Bera e eliminat în faza anterioară echipa ungară Dunaujvarosi Kohasz KA, după 26-18 (deplasare) şi 22-23 (acasă).

Nykobing a câştigat ambele partide cu formaţia suedeză H 65 Hoöos HK, 27-24 şi 27-23.

SCM Craiova va debuta acasă cu Nykobing, pe 5 sau 6 ianuarie, şi va încheia pe 9-10 februarie, tot în Bănie, cu Bera Bera.

”Este o grupă cu adversari dificili. De fapt, consider că nicio echipă din cele care s-au calificat în grupe nu este accesibilă. Vor fi meciuri grele, însă prioritar pentru mine este ca fetele să se refacă şi să începem faza grupelor într-o formă cât mai bună. Cu Podravka vor fi alte meciuri, faţă de jocul din barajul pentru calificarea în Liga Campionilor”, a declarat antrenorul echipei craiovene, Bogdan Burcea, citat de site-ul clubului.

Măgura a trecut în turul al treilea preliminar de Zvezda Zvenigorod (Rusia), după 24-29 şi 26-18. SG BBM Bietigheim s-a clasat pe ultima poziţie în grupa campioanei României, CSM Bucureşti, în Liga Campionilor. Team Esbjerg a câştigat ambele meciuri cu
Paris 92, 29-28 şi 31-25, iar Storhamar Handball Elite a trecut de formaţia maghiară Erd HC, după 28-29 şi 32-27.

Formaţia sibiană va juca primul meci în deplasare, cu Esbjerg (5-6 ianuarie), iar ultimul va fi programat în deplasare, cu Bietigheim (9-10 februarie).

În Grupa B au fost repartizate IK Savehof (Suedia), Siofok KC Hungary (Ungaria), TusSies Metzingen (Germania) şi Herning-Ikaast Handbold (Danemarca), iar din Grupa C fac parte Larvik HK (Norvegia), ES Besancon Feminin (Franţa), Viborg HK (Danemarca) şi Kuban Krasnodar (Rusia).
AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles