Handbal masculin: CSM Reşiţa, start cu dreptul în amicale

La două săptămâni de la reluarea pregătirilor, echipa de handbal CSM Reşiţa a început seria jocurilor de verificare. Primul adversar a fost formaţia SCM Politehnica Timişoara 2, pe care rossonerii au întâlnit-o în Polivalenta reşiţeană. Primele 60 de minute s-au încheiat cu scorul de 39-28 în favoarea gazdelor. S-a mai jucat o repriză suplimentară de 10 minute, la finele căreia tabela a indicat scorul de 47-32 pentru CSM Reşiţa. Suporterii prezenţi la Polivalentă şi-au aplaudat cu căldură favoriţii – iar atmosfera din sală a demonstrat că Reşiţa iubeşte handbalul. Un prim test util, a apreciat la final antrenorul-jucător Marius Bahan.

“Mulțumesc publicului care a fost destul de numeros. Încheiem a doua săptămână de pregătire, perioadă în care noi am fost doar pe stadion și puțină în sala de forță. Avem doar trei antrenamente făcute în Polivalentă. Ceea ce mi-am dorit astăzi a fost să văd implicarea lor, dăruirea, seriozitatea – capitole la care astăzi au câștigat, ca să spun așa. S-au comportat foarte, foarte bine. Sunt foarte mulțumit. Îi felicit pe această cale pe toți, cu toţii au marcat, inclusiv Acea Adrian, a intrat şi Radosavlevici, care e accidentat un pic, dar și-a dorit să bată 7m. Mă bucur pentru ei, suntem pe un drum bun și asta îmi dă mare încredere să mergem mai departe. Am încheiat primul amical, îmi doresc încă două, trei amicale, să vedem ce avem de reglat, pentru că doar așa ne putem da seama, ca să corectăm unde este nevoie. Ni s-a propus un turneu la SCM Politehnica Timișoara II, ne dorim să mergem acolo, vom vedea în funcție de posibilitățile pe care le avem. Cel mai mult mi-a fost teamă să nu ne accidentăm. Toată lumea e în regulă, am discutat cu ei, văd o atmosferă foarte bună și asta mă bucură. Vrem să fim ca o familie și să îi satisfacem pe acești oameni care vin și ne susțin meci de meci. A fost o atmosferă ok, tocmai de aia sunt foarte, foarte entuziasmat. Şi ei au simțit lucrul acesta și au jucat cu seriozitate maximă. Evident, au fost și greșeli multe de prindere, pasare, de ratări, dar le-am spus de la început că nu asta contează.”

Despre joc şi despre atmosfera de la echipă a vorbit şi coordonatorul secţiei de handbal, Adrian Acea – care a pus şi el umărul, din teren, la succesul contra timişorenilor:

“Din punctul meu de vedere, la echipă este un vibe bun, avem moralul sus. Îmi place că jucătorii noi, aduși din alte orașe, dar și juniorii s-au integrat destul de repede și foarte bine în lot. Vreau să continuăm seria de amicale probabil la Timișoara, după care ne dorim un meci un pic mai puternic la Oradea, unde avem o invitație în data de 25 august. Din punctul meu de vedere, suntem pe un făgaș bun, dar mai avem mult de muncit tehnico-tactic. Atmosfera la meciul de astăzi a fost una ok, am avut o surpriză, în sensul că au fost destul de mulți suporteri pentru un meci amical. Ne bucură acest aspect, îi așteptăm în continuare într-un număr cât mai mare. Le mulțumesc cu această ocazie tuturor susținătorilor noștri, începând de la conducere până la suporteri şi familii.”

Noul sezon al Diviziei A de handbal masculin ar urma să înceapă în data de 17 septembrie, grupele nefiind încă stabilite.

Cele mai citite

Related Articles