Handbal, junioare I: fetele de la „Traian Vuia” Reşiţa vor juca şi anul acesta în grupa Valoare

Echipa de handbal junioare I a Liceului Traian Vuia din Reşiţa a câştigat fără joc meciul din penultima etapă programată în faza grupelor geografice. Tinerele jucătoare reşiţene ar fi trebuit să întâlnească acasă formaţia LPS Târgu Mureş, care nu s-a prezentat la partidă. În consecinţă, victoria a revenit cu 10-0 fetelor de la Vuia, care sunt matematic calificate în grupa Valoare, indiferent de rezultatul din ultima etapă. Detaliază antrenoarea Lucia Moruţ:

„Echipa din Târgu Mureș nu s-a prezentat şi nici nu a anunțat. După cum este regulamentul, dacă echipa adversă nu anunță la Federație, toate cheltuielile legate de arbitraj le suportă gazdele, adică noi. Normal şi colegial ar fi fost să anunțe la FRF că nu se pot prezenta. Meciul se va omologa cu 10-0 în favoarea noastră – și, bineînțeles, echipa care nu se prezintă suportă penalizările din regulament.

Echipa mea de junioare I este deja calificată în grupa Valoare, datorită rezultatelor pe care le-am avut până acum. Ultimul meci, pe care îl vom avea cu Hunedoara nu cred că ne va face probleme – și chiar dacă se întâmplă să pierdem, matematic suntem deja în faza următoare a competiţiei.

Dacă ar fi să fac un bilanţ, pot spune că sunt mulțumită, pentru că am o echipă foarte tânără. Junioarele I sunt anul acesta generaţia 2005 în campionat – iar eu am doar trei fete de 2005, patru de 2006 și restul sunt de 2007 şi 2008. Deci am un lot foarte tânăr, ar fi putut participa și la junioare II, dar am decis să înscriem și echipa de junioare III a colegei mele Eva Todoruţ, și am zis să fie cheltuielile mai mici – pentru că suntem un club mic şi depindem de bani, iar banii nu sunt atât de mulți.

În ceea ce priveşte colaborarea cu echipa de senioare Universitatea Reșița, aceasta este  în avantajul ambelor părți. Fetele mele capătă experiență jucând la senioare şi ajută echipa colegului meu Cristian Busuioc. Aproape toată echipa mea  are dublă legitimare cu Universitatea, iar antrenorul acestei echipe poate să ia în deplasare orice junioară de la mine. Colaborăm foarte bine, avantajul este reciproc.

În ceea ce priveşte viitoarea competiţie din grupa Valoare, trebuie să fim realiști, să o luăm pas cu pas şi dacă dă bunul D-zeu, o să ajungem din nou în turneul final. Eu până acum mi-am dorit să ieșim cu bine din această grupă geografică și am ieșit nu cu bine, cu foarte bine. Am bătut echipa din Sfântu Gheorghe, unde este un centru național de excelență finanțat, sponsorizat, vitaminizat – deci acolo se bagă bani grei și sunt aduse fete din toată țara. Noi suntem un club cu fete din Reșița, nu din țară – și mi-aș dori și eu să am două jucătoare aduse, ca să am și o bancă puternică. Fetele mele cam toate joacă 60 de minute, iar asta înseamnă un efort mare, mai ales că sunt foarte tinere. Dar au făcut față până acum. Îmi doresc în continuare ca ele să fie sănătoase, în primul rând. Faza Valoare va începe în martie, iar primele două echipe din fiecare grupă vor merge mai departe la turneul final.

Oricum, avem un an foarte greu, pentru că aceste fete, după ce joacă în campionat la foc continuu, trebuie să facă faţă şi în fazele superioare ale Olimpiadei Sportului Şcolar. Reşiţa va fi gazdă, asta este o altă bucurie, dacă pot să spun aşa – dar, în același timp, și o răspundere foarte mare. Dacă în deplasare am venit anii trecuţi cu medalie, mă gândesc că aici, la noi acasă, acesta ar fi unul dintre obiective. Va trebui să vorbim și cu colegii de la Polivalentă, și cu Consiliul Județean care deține Polivalenta, să facem un program şi să ne lase și acolo – pentru că e un turneu final care se desfășoară în două săli, nu se poate într-o singură sală. Şi atunci, va fi cea de la Traian Vuia şi Sala Polivalentă. Ne dorim să avem public cât mai mult, aportul spectatorilor este foarte important, iar fetele sunt încântate când au susţinători. Eu zic că este echipa de fete cea mai bună din județ şi una dintre cele mai bune din ţară – am venit întotdeauna între primele opt ale României, am venit cu medalie, am devenit campioane la junioare IV. Nu am coborât mai jos de locul opt, din peste 100 de cluburi înscrise în campionat în luna septembrie.

Aș vrea foarte mult să le mulțumesc fetelor pentru tot ceea ce fac, pentru că fac sincer și iubesc acest sport, dar şi părinților lor, care le susțin necondiționat și sunt alături de echipă. Nu în ultimul rând, aș vrea să-i mulțumesc și directoarei mele de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița – şi, bineînțeles, Primăriei și Consiliului Local, care ne susţin activitatea”, a declarat profesoara Lucia Moruţ, antrenoarea junioarelor mari de la Vuia.

Cele mai citite

Related Articles