Handbal feminin: Universitatea Reşiţa începe noul an cu un meci în deplasare, la Oradea

Divizionara A feminină de handbal Universitatea este prima echipa reşiţeană care intră în focul competiţiilor oficiale din 2024. Studentele se pregătesc pentru meciul pe care îl vor disputa săptămâna viitoare, în deplasare, la Oradea. Detaliază antrenorul echipei, profesorul Cristian Busuioc.

Urmează etapa a șaptea, ultima rundă a turului de campionat. care a fost programată inițial în data de 21 ianuarie. A intervenit o modificare pe site-ul Federației Române de Handbal, astfel că această etapă se va disputa intermediar în data de 25. Vom avea deplasare la Oradea, unde vom întâlni echipa studențească CSU din localitate. Am avut o pauză de sărbători, suntem în pregătiri de o săptămână și ceva. Fetele s-au reacomodat la efort, am parcurs o perioadă în care ne-am axat pe pregătire fizică. Nu este foarte mult timp la dispoziție, pentru că urmează deja jocurile oficiale. Divizia A feminină este un campionat cu foarte multe întreruperi, așa cum am menționat de abia jucăm etapa a șaptea din turul campionatului. Luăm fiecare meci în parte. Pentru noi important este să ducem  la bun sfârșit acest campionat și, de ce nu, să obținem în continuare puncte. E clar că nu putem să avem pretenții în fața echipelor care sunt susținute de primării. Practic, suntem trei echipe studențești în serie – noi, Timișoara și Oradea. Suntem încrezători, sperăm să avem evoluții bune și pe returul campionatului – și, de ce nu, aceste fete tinere să crească de la joc la joc, pentru că acesta este cel mai important lucpru pentru noi în momentul de față.”

Universitatea Reşiţa continuă colaborarea cu Liceul Traian Vuia, care furnizează echipei studenţeşti mai multe junioare de perspectivă. Înaintea jocului CSU Oradea-Universitatea Reşiţa, cele două echipe sunt vecine de clasament în seria C. Orădencele ocupă locul patru, cu 6 puncte, iar studentele reşiţene se află pe cinci, cu 4 puncte în cont.

Cele mai citite

Related Articles