Handbal feminin: tricolorele lui Florentin Pera au făcut instrucţie cu Bosnia-Herţegovina

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului European de anul viitor. În primul meci din Grupa 1, tricolorele conduse de reşiţeanul Florentin Pera au învins fără drept de apel selecţionata din Bosnia-Herţegovina. În Sala Sporturilor din Mioveni, România a condus la pauză cu 26-11 şi s-a impus în final cu 49-17.
Cristina Laslo a fost de această dată golghetera echipei noastre, cu 7 reuşite. Ea a fost secondată de Cristina Neagu, Bianca Bazaliu şi Crina Pintea – fiecare, cu câte 5 goluri. Celelalte marcatoare ale României: Rebeca Necula 4, Sonia Seraficeanu 4, Alexandra Dindiligan 3, Alexandra Badea 3, Alisia Lorena Boiciuc 3, Lorena Ostase 3, Andreea Cristina Popa 3, Nicoleta Dincă 2, Daria Bucur 2.

Elena Şerban a reuşit 5 intervenţii (38,46%), Daciana Hosu a avut 4 (40%), iar Yuliya Dumanska a avut un procentaj de 33,33%, notează Agerpres.

Pentru oaspete au punctat Edina Demic 5 goluri, Armina Isic 5, Azra Topcic 4, Desire Kolasinac 3. Anica Gudelj a apărat 9 aruncări.

Au arbitrat slovacele Barbora Bocakova şi Lucia Janosikova, iar delegat EHF a fost bulgarul Andrei Andreev.

Pe 14 octombrie se vor juca partidele Bosnia-Herţegovina – Croaţia şi Grecia – România.

La turneul final vor participa 24 de echipe: primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru selecţionate de pe locul al treilea (20 în total). Gazdele Austria, Ungaria şi Elveţia sunt calificate direct la turneul final, la fel ca şi campioana en titre, Norvegia.

De același autor

Related Articles