Handbal feminin: România a învins clar Kazahstanul, în cel de-al doilea meci de la Mondialul spaniol

Naționala de handbal feminin a României a bifat cel de-al doilea succes la Campionatul Mondial din Spania. Tricolorele au obținut o nouă victorie la scor, 38-17, în fața selecționatei Kazahstanului.

Româncele au făcut o primă repriză modestă, încheiată cu un avantaj de doar cinci goluri, 14-9,  notează Agerpres. Echipa României a jucat însă mult mai bine după pauză, reuşind un parţial edificator pentru diferenţa de valoare dintre cele două echipe: 24-8.

Golurile echipei României au fost reuşite de Laura Moisă 6, Elena-Nicoleta Dincă 5, Bianca-Maria Bazaliu 5, Crina-Elena Pintea 5, Cristina Laslo 4, Alina Ilie 3, Maria-Mădălina Zamfirescu 2, Ana Maria Tănăsie 2, Lorena-Gabriela Ostase 2, Alexandra Dindiligan 2, Dana-Andreea Rotaru 1, Bianca Elena Harabagiu 1.

Yuliya Dumanska a apărat 7 şuturi şi a încheiat cu un procentaj de 44%, iar Daciana Hosu a parat 8 aruncări, având un procentaj de 50%.

Pentru Kazahstan au înscris Irina Alexandrova, 8 goluri, Dana Abilda, 7, Zlata Zviaghina, 1, Kamila Serikbaeva, 1.

Vineri, în meciul de debut, elevele lui Adi Vasile se impuseseră clar și în fața modestei naționale a Iranului, scor 39-11. După aceste două victorii, România este calificată în grupele principale. Urmează acum jocul care va decide câștigătoarea grupei C: marți, de la ora 21.30, selecționata tricoloră va înfrunta puternica reprezentativă a Norvegiei.

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.

România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).

De același autor

Related Articles