Handbal feminin – Olanda, campioană mondială în premieră

Echipa Olandei a câstigat dprimul ei titlu mondial la handbal feminin, dupa ce a învins Spania cu 30-29 (16-13) la Kumamoto, în finala Campionatului Mondial, reusind si calificarea la JO 2020.

Olanda, medaliata cu argint în 2015 si cu bronz în 2017, a învins Spania la capatul unui meci spectaculoş dar care a fost decis în ultimele secunde printr-un 7 m controversat.

Portarul olandez a încercat sa trimita o minge lunga unei coechipiere în atac si o jucatoare iberica a sarit si a blocat mingea. Arbitrele au considerat ca actiunea a fost în semicercul olandez, desi reluarile nu au confirmat faptul, iar Olanda a primit un 7 m pentru blocarea actiunii de atac, când mai erau câteva secunde de joc. Lois Abbingh a transformat lovitura de la 7 m si a adus Olandei primul titlu mondial.

Spania a jucat prima ei finala mondiala, dupa ce în palmares mai avea un bronz la editia din 2011.

Cele mai bune jucatoare ale olandezilor au fost Estavana Polman (9 goluri), Lois Abbingh (7), Danick Snelder (5) si portarul Tess Wester. De la iberice s-au remarcat Alexandrina Cabral Barbosa (7), Alicia Fernandez Fraga (5), de la SCM Râmnicu Vâlcea, si Nerea Pena (3).

AGERPRES

De același autor

Related Articles