Handbal, divizia A: CSM şi Universitatea Reşiţa joacă în faţa propriilor suporteri

Divizionara A masculină de handbal CSM Reşiţa se află înaintea primului examen oficial din noul sezon. În weekend, rossonerii vor înfrunta pe propriul teren formaţia CSU Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu – echipă cu care a luptat şi în campionatul trecut, tot în faza grupelor. În ultimele sezoane, rossonerii au obţinut rezultate bune contra formaţiei gorjene, dar ambele grupări se află la un nou început, cu loturi modificate peste vară. Nu va fi uşor, dar CSM Reşiţa poate obţine victoria, spune antrenorul-jucător Marius Bahan.

„Începem noul sezon, un sezon care nu va fi deloc ușor, avem o grupă destul de grea. Chiar dacă părem favoriți în acest meci cu cei de la Târgu Jiu – asta datorită rezultatelor din sezoanele trecute – am tras un semnal de alarmă că nu suntem câştigători dinaintea meciului. Băieţii se pregătesc foarte bine, atmosfera este ok și asta îmi de încredere că vom obține toate cele trei puncte. Cum am spus, ne pregătim foarte bine, nu doar pentru acest meci, pentru întreg sezonul, mă bucur că și-au revenit și din cei accidentați. Îl mai avem doar pe Rareş Scurt, care încă e în perioada de refacere, în rest toată lumea este aptă pentru joc. O să abordăm acest meci la victorie, bineînțeles. Fac apel la oamenii iubitori de sport să vină în sală să ne susțină. Ce pot să promit este că că ne vom dărui până în ultima secundă. Vom munci și vom fi sută la sută montați pentru a face spectacol şi pentru a câștiga acest meci.”

Despre meciul de debut a vorbit şi Lucian Ignat, unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai Reşiţei:

“Abia așteptăm să începem noul sezon. Este foarte bine că disputăm primul meci acasă, alături de suporteri. Înfruntăm echipa din Târgu Jiu, pe care a mai întâlnit-o și în sezoanele trecute. O știm cât de cât, dar poate va veni și cu niște surprize. Noi suntem încrezători, ne-am pregătit foarte bine pe tot parcursul acesta, iulie-august-septembrie, suntem bucuroși că nu avem accidentați în momentul de față. Obiectivul  este să creștem de la meci la meci. Asta este important, să crească și cei tineri lângă noi, cei mai experimentați. În meciul cu cei din Târgu Jiu vrem victorie, neapărat.”

Meciul CSM Reşiţa – CSU Constantin Brâncuşi, joc din prima etapă a diviziei A, se dispută sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 17.00, în Polivalenta reşiţeană.

Tot la acest sfârşit de săptămână debutează în noul sezon şi divizionara A feminină Universitatea Reşiţa. Fetele de la Universitatea Reşiţa au stat în prima rundă şi vor începe în weekend cu un meci pe teren propriu contra contra Universităţii de Vest din Timişoara. Prefaţează duelul studenţesc antrenorul Universităţii, Cristian Busuioc.

“Fetele sunt dornice să joace, a fost o pauză competițională lungă și am încredere că vor face un joc bun. Vrem să începem cu dreptul această ediție de campionat. Lotul este valid, ne bazăm și pe junioarele de la Liceul Traian Vuia, în momentul de față pot să spun că putem să ne prezentăm cu șaisprezece sportive, conform regulamentului. Nu am reușit să vedem primul joc al Timișoarei ,ne-am uitat doar la rezultate şi am văzut că au pierdut acasă cu CSU Oradea. Nu va fi un meci ușor, în mod sigur, pentru că suntem echipe apropiate valoric. Cred că echipa care va fi în formă mai bună, va câștiga pe teren şi ne dorim din suflet să fim noi acea echipă. Cu această ocazie, transmit că așteptăm toți iubitorii handbalului să ne fie alături la debutul în această ediție de campionat.”

Meciul Universitatea Reşiţa – Universitatea de Vest Timişoara se va disputa duminică, 17 septembrie, de la ora 13.00, la Sala Polivalentă.

Cele mai citite

Related Articles