[AUDIO] Handbal, divizia A: CSM Reşiţa stă, Universitatea Reşiţa înfruntă fetele de la UVT

Echipa masculină de handbal CSM Reşiţa începe campionatul diviziei A… cu o pauză, pentru că adversara din runda inaugurală, AHC Drobeta Turnu Severin, şi-a anunţat retragerea din competiţie. Întâlnirea cu fanii de acasă, care trebuia să aibă loc în data de 18 septembrie, se amână aşadar până pe 25 septembrie, când rossonerii vor întâlni la Polivalentă echipa CSU Politehnica Timişoara.

Revenind la acest weekend sportiv, menţionăm că reşiţenii care iubesc handbalul vor avea totuşi parte de un spectacol sportiv atractiv: echipa feminină Universitatea Reşiţa joacă acasă în etapa a doua a diviziei A.  Adversară îi va fi echipa Universităţii de Vest din Timişoara. Reşiţencele n-au început bine noul sezon: pe propriul teren, echipa studenţească a Reşiţei a cedat săptămâna trecută, cu scorul de 27-32, în faţa Centrului Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea. Universitatea Reşiţa va încerca să se revanşeze în faţa fanilor cu o victorie în derbiul studenţesc bănăţean – dar nu va fi un meci uşor, spune antrenorul Cristian Busuioc.

“Va fi o etapă grea pentru noi. Spre deosebire de Timișoara, noi în acest an suntem în reconstrucție totală. Avem majoritatea sportivelor studente din cadrul Universității UBB Reşiţa, iar pe lângă ele vor evolua și junioare de la Liceul Teoretic Traian Vuia, cu care avem un protocol. În prima etapă nu am făcut un joc așa cum ne-am fi dorit, s-a văzut lipsa de experiență, s-a văzut în anumite momente, atât pe fază de apărare, cât și pe faza de atac, că nu avem încă relațiile de joc pe care mi le-aș dori. Nu cred că am funcționat așa cum ar trebui, dar până la urmă este înțeles, sunt foarte multe jucătoare tinere, debutante la acest nivel competițional și trebuie să avem răbdare.  Sunt convins că până la jocul cu Timișoara vom arăta mai bine decât am arătat în prima etapă. Suntem încrezători. Ne dorim să facem un joc bun și, de ce nu, să obținem prima victorie în această ediție de campionat.”

Meciul Universitatea Reşiţa-Universitatea de Vest Timişoara este programat sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 12.00, în Sala Polivalentă din Reşiţa.

De același autor

Related Articles