Handbal, Divizia A: CSM Reşiţa debutează acasă contra echipei din Târgu Jiu

Federaţia Română de Handbal a stabilit seriile şi programul diviziei A de handbal masculin. CSM Reşiţa va evolua în grupa A, alături de echipele CSM Oradea div A, CS Unirea Sânnicolau Mare, CSU Politehnica Timişoara, CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, CS Universitatea Craiova, CSM Făgăraş şi CSM Odorheiu Secuiesc. Runda inaugurală e programată pe 16 septembrie, când rossonerii vor încerca să obţină primele puncte din duelul de acasă cu formaţia CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu. Formaţia reşiţeană este una dintre candidatele la playoff, spune coordonatorul secţiei de handbal de la CSM Reşiţa, Adrian Acea.

„Pentru noul sezon competițional echipa noastră  este repartizată în seria A, unde suntem un număr de opt echipe. Din punctul meu de vedere, suntem patru, dacă nu cinci echipe foarte puternice, cu loturi aproximativ egale ca valoare. Sunt şi echipe care au jucat recent în primul eșalon, adică în Liga Națională. Va fi o primă parte a campionatului foarte grea, în acest sezon s-a schimbat puțin și desfășurarea campionatului – în sensul că nu s-au mai făcut patru zone geografice, se joacă doar în două zone geografice.

Va fi tur și retur, după care primele patru din fiecare serie vor juca un sistem playoff. Din punctul meu de vedere, cea mai puternică echipă din serie este, fără doar și poate, echipa din Odorhei. Apoi, alte echipe puternice sunt cele din Oradea, Craiova, Făgăraș. Între noi și echipele menționate adineauri va fi lupta, zic eu, pentru cele patru poziții care te duc în playoff.

În prima etapă, care va fi în data de 16 septembrie, o să jucăm acasă împotriva echipei CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu. Este primul nostru meci oficial cu noua structură, noua conducere şi cu câțiva jucători noi. Nu trebuie să ne vedem câștigători încă de la vestiare, ca să zic așa, va trebui să luptăm, va fi un meci greu – dar eu sunt convins că vom lua primele puncte.”

Programul toamnei competiţionale în prima serie a Diviziei A este următorul:

Cele mai citite

Related Articles