Hamilton a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii

49

Pilotul britanic de Formula 1, Lewis Hamilton (Mercedes), a câştigat duminică, pentru a şasea oară, Marele Premiu al Marii Britanii, desfăşurat pe circuitul de la Silverstone (5,891 km), scrie Agerpres.ro

Plecat din linia întâi dar de pe poziţia secundă, Hamilton i-a devansat pe coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, care a luat startul din pole position, şi pe monegascul Charles Leclerc (Ferrari) plecat din linia a doua, cei care au ocupat în final locurile 2 şi 3.

Pentru britanic, lider în clasamentul piloţilor, este cea de-a şaptea victorie în zece curse în acest sezon şi al 80-lea succes al carierei, el fiind favorit la câştigarea titlului şi în această ediţie a campionatului mondial de F1.

Hamilton a primit o bonificaţie şi pentru cel mai rapid tur, 1:27.369 (turul 52), în timp ce Vettel a fost penalizat cu 10 secunde după ce a provocat o coliziune cu Max Verstappen.

Au abandonat din motive tehnice Kevin Magnussen (Danemarca/Haas-Ferrari), în turul 7, Romain Grosjean (Franţa/Haas-Ferrari), în turul al 10-lea şi Antonio Giovinazzi (Italia/Alfa Romeo Racing-Ferrari), în al 19-lea.