HALEP – WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN. Simona, faţă în faţă cu istoria

UPDATE ora 12

Simona Halep joacă la această oră finala Australian Open, împotriva danezei Caroline Wozniacki. Miza este dublă, una dintre jucătoare urmând să câstige în premieră un titlu de Mare Şlem şi pozitia de lider mondial. Scorul în acest moment este de 7-6 în primul set pentru daneză, iar în setul doi conduce Halep cu 6-3. S-a decis o pauză de 10 minute din cauza temperaturilor ridicate de la Melbourne, 32 de grade.

………………

Sâmbătă dimineaţă, Simona Halep şi Caroline Wozniacki vor juca în ultimul act de la Melbourne. Miza este una enormă. Pe lângă faptul că ambele jucătoare au ocazia de a-şi trece în cont primul turneu de Grand Slam, în joc este şi miza locului 1 WTA. Dacă va învinge, daneza o va detrona pe marea noastră campioană din fotoliul de lider.

Meciul începe la ora 10.30.

Pentru Simona este a treia finală a unui turneu de Mare Şlem, după ultimele acte disputate la Roland Garros (2014 şi 2017),  în timp ce Wozniacki se află tot la încercarea cu numărul trei, după ce în 2009 şi 2014 a jucat la US Open cu trofeul pe masă.

Numărul unu mondial scrie istorie la Australian Open, acolo unde s-a calificat dramatic în finală. Dacă va câştiga la Melbourne, Simona va fi prima învingătoare din istorie care cucereşte titlul salvând 5 mingi de meci în drumul spre ultimul act.

O adevărată luptătoare, Simona Halep a arătat încă o dată că e în stare să se agaţe de orice fărâmă de şansă pentru a triumfa. După ce în disputa cu Lauren Davis a salvat, la 11-10, trei mingi de meci, azi, contra lui Kerber, a revenit de la 5-6 şi 15-40 pe serviciul adversarei.

În total, aşadar, constănţeanca a salvat 5 mingi de meci. Dacă se va impune în finala contra Carolinei Wozniacki, Simona va fi prima câştigătoare de la Australian Open care reuşeşte să revină de la cinci mingi de meci împotriva ei, de-a lungul turneului.

În trecut, Capriati, Serena Williams, Na Li şi Kerber au salvat mingi de meci în timpul turneului, pentru ca apoi să se impună la Melbourne. Interesant e că şi Wozniacki, adversara din finală, a salvat anul acesta două mingi de meci, în disputa cu Fett. Daneza a revenit în decisiv de la 5-1 pentru a se califica mai departe.

„Am încercat să lovesc mingea, să nu fiu speriată că are două mingi de meci. Cred că am jucat foarte bine acele mingi. Nu mi-a fost teamă că o să pierd, poate din cauza asta … am câştigat acele mingi, iar apoi mi-am recâştigat încrederea că pot învinge”, a dezvăluit Simona ce a simţit la mingile de meci, la conferinţa de presă de după confruntarea contra lui Kerber,scrie digisport.ro

sursa foto digisport.ro