Halep joacă azi finala la Cincinnati. Poate deveni noul lider WTA

71

Simona Halep dispută în această seară unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei. Va deveni noul lider al clasamentului WTA dacă o va învinge pe Garbine Muguruza în finala turneului de la Cincinnati.

Iberica de 23 de ani a învins-o pe principala favorită şi actualul număr 1 mondial, Karolina Pliskova, şi şi-a depăşit performanţa de anul trecut, când s-a oprit în semifinalele de la Cincinnati. Opt victorii şi două înfrângeri are Muguruza în acest an, pe hard.

“Va fi cu siguranţă un meci foarte greu, însă nu am nimic de pierdut, ea este favorită, din punctul meu de vedere, câştigând Wimbledon şi având încrederea sus, dar şi eu mă simt destul de stăpână pe mine şi sper doar să fie un meci frumos”, a prefaţat Halep finala din Ohio.

“A trecut foarte mult timp de când nu am mai jucat cu Halep, dar evoluează foarte bine. Este puternică, a jucat multe meciuri şi am văzut-o puţin în aceste zile. Va fi dificil, este o adversară puternică”, a declarat Garbine Muguruza înaintea confruntării cu Halep.

Halep a studiat-o bine pe Muguruza. Cele două s-au antrenat împreună săptămâna trecută, în Canada.

Jucătoarea din Spania conduce cu 2-1 la capitolul meciuri directe. A câştigat în 2014, la Wuhan, cu 2-6, 6-2, 6-3, şi în 2015, la Galaţi, în Fed Cup, cu 6-4, 6-3, în timp ce Simona Halep s-a impus în ultimul meci direct, în 2015, la Stuttgart, scor 3-6, 6-1, 6-3.

“S-au pregătit împreună destul de mult. La meciurile directe au oscilat, ambele au avut victorii. Cred că planul de joc va fi neschimbat, trebuie să încerce să fie agresivă, să controleze punctele. Garbine este foarte bună din spatele liniei, controlează bine terenul şi va încerca să o împingă în spate cât de mult cu putinţă”, a spus şi antrenorul româncei, Darren Cahill.

În finala de la Cincinnati este în joc şi primul loc în clasamentul Road to Singapore, ierarhia care desemnează participantele la Turneul Campioanelor,scrie digisport.ro

Finala dintre Simona Halep şi ocupanta locului 6 WTA, Garbine Muguruza, va fi astăzi, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 2.

Sursa foto:digisport.ro