Cirstea si HalepSimona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Irina Camelia Begu vor alcătui echipa României pentru Fed Cup, în timp ce Alina Tecşor Cercel va fi căpitan nejucător, a anunţat Federaţia Română de Tenis.

În ceea ce priveşte formula de dublu care va fi utilizată în competiţia de la Budapesta, căpitanul nejucător Alina Tecşor a spus: ”Singura formulă pe care o am este că Monica Niculescu, în momentul de faţă, este în formă pe segmentul de dublu, pe lângă simplu. Nu pot să fac încă de pe acum afirmaţii în legătură cu componenţa dublului nostru. Deocamdată abia am dat echipa în ansamblul ei. Vom vedea mai târziu, după Openul australian cine joacă simplu, etc”.

România va evolua în Grupa 1 a zona Europa-Africa, în perioada 3-9 februarie, la Budapesta (Ungaria).

Celelalte echipe participante sunt Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Marea Britanie, Ungaria, Israel, Letonia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia, Tunisia, Turcia şi Ucraina. Acestea vor fi distribuite în trei grupe de câte patru echipe şi una de cinci echipe. În data de 13 ianuarie se va face tragerea la sorţi, urmând să aflam din ce grupă facem parte. Câştigătoarea grupelor vor juca între ele, învingătoarele acestor semifinale urmând să avanseze în play-off-ul Grupei Mondiale II. Sursa: Agerpres