Gugulan MTB Race, concurs de ciclism are loc astăzi la Caransebeș

331

Caransebeșul găzduiește astăzi de la ora 11, în parcul Teiuș, primul mare concurs de ciclism Gugulan MTB Race. Peste 100 de iubitori ai sportului din toată țara s-au înscris până la această oră.

Asociația Muntele Mic Extrem, împreună cu partenerii de proiect, implementează în acest an un proiect îndrăzneț și inovativ pentru comunitatea locală, proiect menit să promoveze sporturile nereprezentate în cluburile sportive locale oficiale, dar practicate de copii și tineri.

Proiectul „Alte sporturi pentru Caransebeș”, finanțat de Primaria Municipiului Caransebeș,  susține în acest an două ramuri sportive: escalada pe panou artificial (sport cu o istorie bogată în Caransebeș, între anii 1995 și 2004) și ciclismul MTB (sport din ce în ce mai bine reprezentat la nivel local).

Printre alte activități, proiectul presupune organizarea sâmbătă, 7 septembrie a unui concurs de MTB în Caransebeș, adresat sportivilor profesioniști și amatori, în special copiilor, începând de la o vârstă cât mai fragedă.

Detalii ne-a oferit principala organizatoare Tania Pârvu:

Dorim să facem un concurs frumos, la care așteptăm în special copiii. Avem probe pentru copiii de la 3-6 ani pe bicilete fără pedale, apoi de la 7-10 ani, 11-13 ani, la acestea înscrierea se face la fața locului și nu se percepe taxă. De la 14 ani în sus se percepe taxă, iar din această taxă se dorește amenajarea unui Mini Skatepark în Parcul Teiuș din Caransebeș, pentru ca cei mici să aibă acces și la alte sporturi. Proba seniorilor va cuprinde un traseu de 31 de km pentru fete și băieți, iar cel de 62 de km este rezervat doar băieților. Avem susținere din partea Primăriei Caransebeș, TMD Friction și de la mulți alți sponsori, cărora le mulțumim pentru implicarea în acest proiect. Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem se ocupă de amenajarea panoului de cățărări, lui i-a venit ideea conceperii acestui Mini Skatepark în Parcul Teiuș. Inscrierile se fac pe Gugulan MTB Race. Sperăm să avem o zi de neuitat, în care de la cei mai mici până la cei mai mari să se bucure de mișcare”, a spus Tania Pârvu.

Obiectivele proiectului sunt:

– atragerea și încurajarea copiilor și a persoanelor de orice vârstă în vederea practicării ciclismului;

– atragerea de turiști prin promovarea zonei limitrofe municipiului ca parte integrantă a zonei premontane bănățene;

– promovarea perfomanței, înscrierea concursului în calendarul competițional regional.

Organizatorii  vor asigura, cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor, suportul logistic pe întreaga perioadă de desfășurare a concursului, punând la dispoziția concurenților:

•    kit de participare (tricou tehnic, produse sponsori) pentru primii 100 concurenți înscriși;

•    medalie de finisher pentru toți participanții;

•    premii în bani și produse pentru câștigători;

•    puncte de alimentare și hidratare pe traseu și la zona Start/Sosire;

•    bon de masa (gulaș) pentru fiecare participant;

Gugulan MTB Race Caransebeș, concurs de ciclism va avea loc în data de 7 septembrie, între orele 11-18.

sursa foto:gugulanmtb.wixsite.com