Grecia i-a stricat debutul lui Edi Iordănescu. Tricolorii, învinşi la limită de selecţionata elenă

Selecţionerul Edward Iordănescu a debutat cu o înfrângere la Naţionala de fotbal a României. Disputat pe stadionul Steaua din capitală, amicalul cu selecţionata Greciei s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, care s-au impus cu 1-0 prin golul reuşit de Andreas Bouchalakis în minutul 39.


Grecia a mai marcat o dată, în minutul 22, dar golul lui Georgios Giakoumakis a fost anulat pentru ofsaid, arbitrii spanioli revenind asupra deciziei după ce mingea fusese pusă la centrul terenului. Până la pauză, oaspeţii au mai ratat două oportunităţi, prin Pelkas, în minutele 28 şi 30.


După pauză, România a jucat ceva mai bine şi a avut o posesie superioară, însă fără a reuşi să restabilească egalitatea. Cele mai mari ocazii ale tricolorilor au fost ratate de fundaşul Adrian Rus, în urma unor faze fixe. În minutul 70, Răzvan Marin a centrat din lovitură liberă, iar Rus a trimis cu capul în bară, iar două minute mai târziu, la un corner executat de Cicâldău, fundaşul lui Fehervar a reluat tot cu capul, însă Vlachodimos a respins.


La acest meci, pe care reputaţii antrenori Anghel Iordănescu, tatăl selecţionerului, şi Mircea Lucescu l-au urmărit împreună, Edward Iordănescu a oferit şansa debutului tinerilor Octavian Popescu şi Radu Drăguşin, notează Agerpres.


România va juca următorul meci de pregătire în data de 29 martie, cu Israelul, în deplasare. Jocul va avea loc la Netanya, de la ora 20:45. Grecia va juca un meci amical cu Muntenegru, în deplasare, pe 28 martie.


foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles