Gimnaştii români vor debuta sâmbătă la Campionatele Mondiale din China

lotul masculin de gimnastica al Romaniei

Cea de-a 45-a ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică a început vineri, 3 octombrie, la Nanning în China.

Echipa Chinei a dominat prima zi reuşind să se impună în 5 din cele 6 aparate, cedând doar ”calul” în fața britanicilor, care au termina pe locul secund. Este de remarcat evoluția echipei Braziliei, pe locul trei, dar și a Columbiei pe nouă. Sunt de așteptat schimbări majore, deoarece sâmbătă vor evolua Japonia, SUA, Rusia, Germania, Franța etc, formații candidate la primele poziții, cu deosebire niponii și americanii.

Sâmbătă, în această competiţie se va afla și formația României. Antrenorii Ioan Suciu, Ionuț Corlaci și Stefan Gal au stabilit următoarea formulă: Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Andrei Ursache, Laurenţiu Nistor, Marius Berbecar şi reşiţeanul Daniel Rădeanu. Component al clubului CSM Lugoj, Vlad Cotuna nu este încă refăcut pe deplin, iar colectivul tehnic a dorit să prezinte o formație care să-i dea o mai mare certitudine că își poate realiza obiectivele propuse. Gimnaştii tricolori vor intra sâmbătă în concurs, în ultima subdiviziune, de la ora 15, ora României.

Programul CM 2014:

– vineri şi sâmbătă, 3-4 octombrie: calificări echipe, la masculin

– duminică şi luni, 5-6 octombrie: calificări echipe, feminin

– marţi 7 octombrie: finala pe echipe masculin

– miercuri 8 octombrie: finala pe echipe feminin

– joi 9 octombrie: finala individual compus masculin

– vineri 10 octombrie: finala individual compus feminin

– sâmbătă şi duminică, 11-12 octombrie: finalele pe aparate.

Lotul feminin le are în compnenţă pe: Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Paula Tudorache, Ştefania Stănilă, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu şi Ioana Nicoară.

sursa foto: romgym.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles