Gimnaştii români îşi dispută titlurile naţionale în finalele Campionatului pe echipe şi al maeştrilor

nationalele de gimnasticaElita gimnasticii artistice româneşti, inclusiv componenţii delegaţiei României pentru Mondialele de la Anvers, se va întrece pentru medaliile de campioni naţionali pe echipe şi la individual, la Sala Polivalentă din Capitală, în zilele de 7 şi 8 septembrie.

Publicul va avea ocazia să-i vadă la lucru, într-o ultimă repetiţie oficială, pe timişoreanca Diana Bulimar, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, pe gimnaştii cărăşeni Flavius Koczi şi Ovidiu Buidoşo, pe Cristian Băţagă şi Andrei Muntean, înscrişi pe lista provizorie a Mondialelor.

Sâmbătă, în prima zi, între orele 10,30 şi 12,30 se desfăşoară concursul masculin pe echipe şi la individual compus. Vor intra în concurs 6 echipe şi 32 de gimnaşti care se vor întrece pentru titlurile naţionale. Concursul feminin pe echipe, cu 7 echipe la start, şi la individual compus se va derula tot sâmbătă începând de la ora 14,00 şi se va încheia la 17,50.

Duminică, de la ora 10,00, au loc finalele pe aparate la categoria Speranţe, iar de la ora 15,00 până la 18,00 se dispută finalele pe aparate la categoria Maeştri.

Campionatele Naţionale de gimnastică au o lungă istorie care a debutat în urmă cu 66 de ani, la Reşiţa, în 1947, când s-a derulat prima ediţie, încheiată cu victoria echipelor Locomotiva Reşiţa (masculin) şi Dermata Cluj (feminin).

Finalele Campionatului Naţional de gimnastică au ocolit, în general Capitala, fiind organizate de obicei la Reşiţa, Sibiu, Oneşti, Ploieşti sau Deva.

Cele mai citite

Related Articles