Gimnaştii juniori ai României, fruntaşi la ”Budapest Cup”! Reşiţeanul Andrei Titi şi-a adjudecat două medalii

Speranţele gimnasticii masculine româneşti au confirmat aşteptările la concursul internaţional de juniori Budapest Cup. Într-o competiţie de top la care au participat tineri sportivi din zece ţări, reprezentanţii României şi-au adjudecat opt medalii. Două dintre ele au intrat în palmaresul reşiţeanului Andrei Titi. Pe ansamblu, bilanţul este unul mulţumitor, spune un alt reşiţean: fostul mare campion Răzvan Şelariu, actualul coordonator al lotului naţional de juniori.

“La Budapest Cup am accesat în 17 finale pe aparate,  din care am obținut opt medalii. Țările participante au fost Israel, Ungaria, Slovenia, Franța, Germania, Slovacia, Bulgaria, Crovația, Turcia și România. Bilanţul nostru mă mulţumeşte –  și aș vrea să-i numesc pe cei care au obținut medalii. Îl avem pe reşiţeanul Andrei Titi la categoria de vârstă 16 ani, care s-a clasat pe locul întâi la sol şi pe locul doi la sărituri – foarte aproape de locul întâi, la câteva zecimi. La categoria de vârstă 17 ani, bucureșteanul David Puicea s-a clasat pe locul doi la cal cu mânere, pe locul doi la sărituri și pe locul trei la paralele. Lugojeanul Flavius Borca, grupa de vârstă 17 ani, a câștigat medalia de aur la sol. Buzoianul Radu Mihai Iustin, la categoria de vârstă 17 ani, locul trei la sărituri și locul cinci la individual compus – foarte aproape de a obține o medalie. În sfârşit, sibianul Sebastian Torcică, la categoria de vârstă 14 ani, a luat locul trei la sărituri.

Nu avem timp de vacanță. Urmează un cantonament la Izvorani, unde vom face pregătirea pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, o competiție foarte importantă, unde ne dorim rezultate bune. Pot spune că aceasta este competiția majoră din acest an. La FOTE, echipa va fi compusă din Radu Mihai, Iustin David Puicea şi Borca Flavius – iar rezervă va fi Titi Andrei.

Andrei este un tânăr de perspectivă. Cu siguranță, după ce băieții cei mari vor face pasul către seniorat, el va fi următorul lider. Mai are încă doi ani şi jumătate de juniorat – și, cu siguranță, va fi unul din sportivii de top ai României.”

La Budapest Cup, lotul României a fost însoţit de antrenorii Răzvan Şelariu şi Ştefan Gal – iar Adrian Meleancă a fost prezent în calitate de arbitru.

Cele mai citite

Related Articles