Gimnaștii din loturile olimpice și naționale intră în cantonament la Izvorani

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, joi, că loturile olimpice şi naţionale care vor intra în cantonamentul de la Izvorani, după relaxarea măsurilor pentru prevenirea infectării cu Covid-19, sunt formate din doar 7 sportivi.

„Uşor-uşor, înapoi la treabă! Imediat ce măsurile o vor permite, Federaţia Română de Gimnastică a agreat împreună cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român modul în baza căruia activitatea loturilor olimpice şi naţionale de gimnastică artistică ale României îşi vor relua programul de pregătire, în condiţii sigure şi controlate, minimalizând orice risc de infectare cu noul Covid-19. Astfel, baza sportivă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani a fost aleasă pentru a găzdui pregătirea celor două loturi, feminin şi masculin. Baza dispune de condiţii optime de pregătire fizică şi tehnico-tactică, completate de partea de cazare şi masă. Sportivii, antrenorii şi ceilalţi membrii ai staff-ului vor fi testaţi pentru Covid-19 înainte de intrarea în cantonament pentru a elimina orice suspiciune”, se arată într-un comunicat al FRG difuzat pe pagina de Facebook.

Componenţa loturilor care vor activa la Izvorani:
Lot olimpic masculin: Marian Drăgulescu (sportiv), împreună cu Ştefan Gal (antrenor);
Lot olimpic feminin: Maria Holbură, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu (sportive), împreună cu Liliana Cosma şi Nicolae Forminte (antrenori);
Lot naţional feminin: Olivia Cîmpean, Antonia Duţă, Daniela Trică (sportive), împreună cu Florin Cotuţiu (antrenor);
În completarea staff-ului: Jenica Mihu (asistent medical), Răzvan Spirescu (maseur) şi Silvia Gradea (coregraf).

Sportivul Andrei Muntean se va alătura lotului masculini imediat ce îşi va finaliza recuperarea şi va fi apt de antrenamente.

România are calificaţi doi gimnaşti la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, Maria Holbură (individual compus) şi Marian Drăgulescu (sărituri).

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică